Ta curry s čičeriko, narejen v enem loncu, je zelo okusna veganska jed, ki bo hitro pripravljena. S preprostimi sestavinami in polna slastnih drznih indijskih okusov.

Sestavine

  • 1 žlica kokosovega olja
  • 1 velika srednje velika rumena čebula, narezana
  • 4 stroki česna
  • 1 žlica naribanega olupljenega svežega ingverja
  • 2 pločevinki čičerike, odcejeni in oplaknjeni
  • 1 pločevinka polnomastnega kokosovega mleka
  • 1 skodelica zelenjavne juhe
  • 2 žlici curry-ja ali več po okusu
  • 1½ čajne žličke garam masale
  • 1 čajna žlička mlete kumine
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 šopek koriandra, grobo narezanega
  • 1 limeta, iztisnjena

Postopek

  1. Začnite s segrevanjem olja v veliki ponvi na srednje močnem ognju.
  2. Ko je olje vroče, dodajte na kocke narezano čebulo. Pražite 4 do 5 minut, dokler čebula ne postane mehka in prozorna.
  3. Nato dodajte mleti česen in naribani sveži ingver. Mešajte in pražite še eno minuto, dokler se ne sprosti čudovite arome česna in ingverja.
  4. V ponev dodajte odcejeno in oprano čičeriko, polnomastno kokosovo mleko, zelenjavno juho, curry v prahu, garam masalo, mleto kumino in sol. Vse sestavine dobro premešajte, da se enakomerno porazdelijo po ponvi.
  5. Zmes zavrite, nato pa zmanjšajte ogenj na srednje nizek in pustite, da se vse skupaj počasi kuha 10 minut. Med tem časom se bodo okusi lepo prepojili in ustvarili bogat, globok okus curry-ja.
  6. Ko je curry kuhan, odstranite ponev z ognja. Vmešajte grobo narezani koriander in sveže iztisnjeni limetin sok. Ta zadnja dva dodatka bosta dodala svežino in pikantnost.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNa kakšne načine lahko ublažimo osamljenost?
Naslednji članekSok rdeče pese ima tudi 4 zdravstvene koristi, za katere morda niste vedeli