Enostaven špinačni quiche brez testa je enostaven za pripravo in je polnega okusa! Všeč vam bo kombinacija špinače, čebule, gob ter sira cheddar in feta.

Sestavine

  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 majhna čebula, narezana na kocke
  • 120 g gob, narezanih
  • 2 stroka česna
  • 300 g sesekljane zamrznjene špinače
  • 170 g zdrobljenega feta sira
  • 250 g naribanega sira cheddar
  • 5 velikih jajc
  • 120 ml mleka (1 %, 2 % ali polnomastnega)
  • sol
  • črni poper

Postopek

  1. Pečico segrejte na 299 stopinj in rahlo namastite globok pekač za pito.
  2. V veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejte olivno olje. Dodajte čebulo in gobe ter pražite, dokler se ne zmehčajo, približno 5 do 7 minut. Dodajte česen in kuhajte še 1 minuto.
  3. Ugasnite ogenj in vmešajte špinačo, feta in čedar sir. Mešanico z žlico položite na pripravljen pekač za pito.
  4. V skledi za mešanje zmešajte jajca, mleko, sol in poper. Jajčno zmes prelijemo čez špinačno zmes v pripravljenem krožniku za pito.
  5. Pecite v ogreti pečici 40 do 45 minut, dokler se jajčka ne strdijo. Pustite, da se ohladi 10 minut, preden narežete in postrežete.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTrik, za katerim so ponorele ženske: Čiščenje pipe še nikoli ni bilo lažje
Naslednji članekOptična iluzija: 4 tigre vidimo vsi, kaj pa preostalih 12? Jih najdete na sliki?