Pravi domači krofi morajo biti zunaj hrustljavi, znotraj votli, na sredini s širokim belim robom in ne preveč mastni.

Izbor moke

Za krofe vedno izberite moko tipa 400. To je mehka moka, brez pšeničnih kosmičev, za razliko od moke tipa 500, ki vsebuje malo pšeničnih kosmičev, zato bo testo dovolj gladko.

, Triki naših babic: Kako narediti krofe vzhajane in s širokim belim robom

Kvas

Najboljši krofi so narejeni iz svežega pekovskega kvasa. Ne poskušajte z nadomestki, kot je suhi kvas iz vrečke ali pecilni prašek. Res je, da bo testo naraslo tudi, če dodate suhi kvas ali pecilni prašek, vendar ne bo luknjasto, kar je pri krofih neodpustljivo.

Gnetenje testa

Ko zamesite testo, ga obvezno postavite na toplo in pokrijte z bombažno krpo. Šele ko se količina testa podvoji, je to znak, da je pripravljeno za nadaljnjo obdelavo.

Limonina lupina

Za rahel okus in specifično aromo krofov v testo obvezno naribajte malo limonine lupinice. Preden začnete mesiti testo, dajte eno limono v skledo z nekaj hladne vode in žličko sode bikarbone.

PRIPRAVITE JIH PO TEM RECEPTU: Krofi (najbolj priljubljen recept trenutno 2024)


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za slastno enolončnico s porom, ki je zelo prijetnega okusa
Naslednji članekOdpoklic izdelka: Lidl odpoklical kar 2 priljubljena izdelka