Pravi domači krofi morajo biti zunaj hrustljavi, znotraj votli, na sredini s širokim belim robom in ne preveč mastni.
Izbor moke
Za krofe vedno izberite moko tipa 400. To je mehka moka, brez pšeničnih kosmičev, za razliko od moke tipa 500, ki vsebuje malo pšeničnih kosmičev, zato bo testo dovolj gladko.
Kvas
Najboljši krofi so narejeni iz svežega pekovskega kvasa. Ne poskušajte z nadomestki, kot je suhi kvas iz vrečke ali pecilni prašek. Res je, da bo testo naraslo tudi, če dodate suhi kvas ali pecilni prašek, vendar ne bo luknjasto, kar je pri krofih neodpustljivo.
Gnetenje testa
Ko zamesite testo, ga obvezno postavite na toplo in pokrijte z bombažno krpo. Šele ko se količina testa podvoji, je to znak, da je pripravljeno za nadaljnjo obdelavo.
Limonina lupina
Za rahel okus in specifično aromo krofov v testo obvezno naribajte malo limonine lupinice. Preden začnete mesiti testo, dajte eno limono v skledo z nekaj hladne vode in žličko sode bikarbone.
PRIPRAVITE JIH PO TEM RECEPTU: Krofi (najbolj priljubljen recept trenutno 2024)
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Najdite skrite zimske škornje v tej zimski idili
- Solata iz kislega zelja, da dobite v mrzlih dneh še malo več vitaminov
- Valentinova optična iluzija: Kako hitro opazite zlomljeno srce na sliki?
- Kremna cvetačna juha, ki bo všeč vsakomur
- Se spodobi, da pošljete sporočilo bivšemu za valentinovo
- Kaj se zgodi, če pogosto jeste krofe