Sezona paradižnika se je pričela. Vsi pridni vrtnarji ravno v tem času pobirajo svoje pridelke in uživajo v okusnih jedeh. Nam je še posebej všeč polnjen paradižnik. Če ga ne uspete pojesti vsega sproti, ga nekaj lahko predelate v mezgo za ozimnico ali ga posušite za dodatek k omakam, sendvičem in narezkom.
Sestavine
- paradižnik
- olivno olje
- sol
- bazilika
- 5 strokov česna
Postopek
- Paradižnik dobro operemo in narežemo na enake kose.
- Narezane paradižnike razporedimo po pladnju in potresemo s soljo.
- Pečemo v predhodno ogreti pečici z vključenim ventilatorjem, 2 uri na 140°C.
- V kozarce razporedimo vroče pečene paradižnike.
- Dodamo 5 strokov česna in nekaj bazilike.
- Na koncu do vrha kozarca nalijemo olivno olje.
- Vrnemo v pečico še za 30 minut na 100°C.
- Paradižnike shranjujte v temnem in hladnem prostoru.