Sezona paradižnika se je pričela. Vsi pridni vrtnarji ravno v tem času pobirajo svoje pridelke in uživajo v okusnih jedeh. Nam je še posebej všeč polnjen paradižnik. Če ga ne uspete pojesti vsega sproti, ga nekaj lahko predelate v mezgo za ozimnico ali ga posušite za dodatek k omakam, sendvičem in narezkom.

Sestavine

  • paradižnik
  • olivno olje
  • sol
  • bazilika
  • 5 strokov česna

Postopek

  • Paradižnik dobro operemo in narežemo na enake kose.
  • Narezane paradižnike razporedimo po pladnju in potresemo s soljo.
  • Pečemo v predhodno ogreti pečici z vključenim ventilatorjem, 2 uri na 140°C.
  • V kozarce razporedimo vroče pečene paradižnike.
  • Dodamo 5 strokov česna in nekaj bazilike.
  • Na koncu do vrha kozarca nalijemo olivno olje.
  • Vrnemo v pečico še za 30 minut na 100°C.
  • Paradižnike shranjujte v temnem in hladnem prostoru.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTest: To, kar boste najprej videli, bo razkrilo vašo skrito osebnost
Naslednji članekKako ugotoviti, ali imate melanom ali le sončne pege