Testenine primavera so polne svežega okusa in pisane zelenjave in prepojene z lahko, česnovo-limonino masleno omako. To je okusen način za uživanje sezonske zelenjave.
Sestavine
- 300 g testenin
- 2 žlici olivnega olja
- 100 g narezane rdeče čebule
- 150 g rdeče paprike brez semen in narezane
- 150 g rumene paprike brez semen in narezane
- 150 g rumene buče, prepolovljene in narezane
- 200 g bučke, prepolovljene in narezane
- 100 g narezanih stebel špargljev
- 4 stroki česna
- 2 žlički posušenih italijanskih zelišč
- 1 čajna žlička soli
- pol čajne žličke mletega črnega popra
- 200 g češnjevih paradižnikov, prepolovljenih
- 3 žlice svežega limoninega soka
- 2 žlici masla
- 40 g naribanega parmezana za serviranje
- četrt skodelice sesekljanih svežih listov bazilike
Postopek
- Zavremo velik lonec slane vode in skuhamo testenine po navodilih na embalaži.
- Odcedimo testenine in prihranite pol skodelice vode za testenine.
- Testenine vrnemo v lonec.
- Medtem ko se testenine kuhajo, segrejemo olje v veliki ponvi na srednje močnem ognju.
- Dodamo čebulo in pražimo 2 minuti.
- Dodamo papriko in šparglje ter kuhamo še 2 minuti.
- Dodamo bučo, bučke in česen ter kuhamo, dokler se ne zmehčajo, približno 2 do 3 minute.
- Vmešamo italijanska zelišča, sol in poper. Odstranimo z ognja.
- V lonec z odcejenimi kuhanimi testeninami dodamo kuhano zelenjavo, paradižnik, prihranjeno vodo za testenine, limonin sok in maslo.
- Nežno mešamo, dokler se maslo ne stopi.
- Takoj postrežemo s parmezanom in baziliko.
Video recept
Zadnji prispevki
- Test osebnosti: Prva stvar, ki jo vidite na sliki, bo o vas razkrila nekaj pomembnega
- Ti 4 ključni dejavniki vplivajo na tveganje za demenco
- Preproste metode, kako odstraniti madeže trave z oblačil
- Recept: Pisana solata za ozimnico, ki navduši vsakogar
- Varovanje osebnih podatkov pri spletnih casino transakcijah
- Petunije: Kako skrbeti za njih, da bodo cvetele vse do pozne jeseni