Če imate radi palačinke, čokolado in sveže sadje, potem bo ta sladica prava poslastica za vas! Ta elegantna čokoladna torta iz palačink z malinovim nadevom in maskarpone kremo je popolna izbira za posebne priložnosti ali razvajanje ob koncu tedna.

Sestavine

  • 12 velikih jajc
  • 4 skodelice mleka (pri vseh sestavinah uporabite navadno skodelico ali jogurtov lonček)
  • 1 skodelica vode
  • 2/3 skodelice stopljenega masla
  • 2 ½ skodelice bele moke
  • 2/3 skodelice temnega kakava v prahu
  • 1/4 skodelice + 2 žlici sladkorja
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

Za nadev:

  • 2 skodelici malin (sveže ali odmrznjene)
  • 1/2 skodelice belega sladkorja
  • 2 skodelici sladke smetane
  • 1 skodelica sladkorja v prahu
  • 220 g maskarponeja (ali kremnega sira)
  • 1 čajna žlička vanilije

Za okras:

  • 2 skodelici svežih malin
  • po želji še malo sladkorja v prahu

Postopek

1. Priprava palačink:

Vse sestavine naj bodo sobne temperature, da se izognete grudicam. Ročno z metlico zmešajte jajca, mleko in vodo. Dodajte maslo, vanilijo in sladkor. Nato postopoma presejte moko in kakav v manjših količinah ter dobro zmešajte, da dobite gladko maso brez grudic. Pustite počivati 10 minut.

Segrejte ponev premera 20–23 cm in jo rahlo namastite. V ponev vlijte približno 1/4 skodelice mase, jo razporedite po ponvi in pecite 1 minuto. Ko zgornja stran izgubi sijaj, obrnite in pecite še 30 sekund. Palačinke ohladite in razdelite na več manjših kupčkov za hitrejše hlajenje.

2. Priprava malinovega nadeva:

Zmečkajte maline skupaj s sladkorjem, dokler ne dobite goste sadne omake brez večjih koščkov.

3. Priprava kreme:

V večji posodi stepite sladko smetano s sladkorjem v prahu in vanilijo, dokler ne nastanejo čvrsti vrhovi. Dodajte zmehčan maskarpone in zmešajte do gladkega. Nato ročno vmešajte malinov nadev – ne preveč, da ohranite rahlo teksturo.

4. Sestavljanje torte:

Torto lahko sestavite na krožniku za serviranje ali v tortnem modelu za lepšo obliko. Med vsako palačinko namažite tanek sloj malinove kreme. Če jo sestavljate v modelu, pustite, da se torta čez noč strdi, nato jo previdno prevrnite na krožnik.

5. Postrežba in okras:

Okrasite s svežimi malinami in posujte s sladkorjem v prahu. Po želji lahko dodatno sladkate z malinovo omako (maline + sladkor, po istem postopku kot za nadev).

Video recept

 

PRIPRAVITE TUDI: Recept za slastne malinove jogurtove ploščice


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Če je vaš IQ nadpovprečen, boste našli na sliki skriti dežnik
Naslednji članekHitra paradižnikova juha – recept za popolno jed na žlico