Vaflje si pogosto pripravimo za zajtrk po klasičnem receptu, a zakaj jih ne bi začinili z malo čokoladne in okusa piškotov. Po tem receptu jih lahko.

Sestavine

Za testo za vaflje:

  • 2 skodelici večnamenske moke
  • 1/4 skodelice granuliranega sladkorja
  • 1/2 žličke soli
  • 1 žlica pecilnega praška
  • 2 jajci
  • 1/2 skodelice stopljenega masla
  • 1-1/2 skodelice polnomastnega mleka
  • 2 žlički ekstrakta vanilije

Za testo za piškote:

  • 3/4 skodelice večnamenske moke
  • 1/4 žličke soli
  • 1/4 skodelice masla, zmehčanega na sobni temperaturi
  • 2 žlički ekstrakta vanilije
  • 1/4 skodelice granuliranega sladkorja
  • 1/4 skodelice rjavega sladkorja
  • 1/4 skodelice polnomastnega mleka
  • 1/2 skodelice mini čokoladnih koščkov

Postopek

  1. Če želite narediti testo za vaflje, dodajte moko, sladkor, sol in pecilni v veliko skledo, premešajte in odstavite.
  2. V veliki skledi (ali veliki merilni skodelici) zmešajte jajca, mleko, stopljeno maslo in vanilijo, mokre sestavine vlijte k suhim, vse skupaj premešajte, da se poveže in odstavite za nekaj minut, medtem ko pripravljate piškotno testo.
  3. V skledi z lopatko stepajte maslo, vanilin in obe vrsti sladkorja (samo mešajte, dokler ne dobite kremaste zmesi), nato dodajte moko, sol, majhne koščke čokolade in mleko ter mešajte, dokler ne nastane testo za piškote.
  4. Z 2 žlicama dodajte majhne kepice testa za piškote v maso za vaflje, ko ste vse dodali, vse skupaj nežno premešajte (poskusite ne mešati preveč, ker ne želite izgubiti veliko kosov) in odstavite, medtem ko predgrejete pekač za vaflje.
  5. Vaflje po serijah specite v predhodno ogretem pekaču za vaflje (preverite navodila proizvajalca za čas in količino na vašem pekaču za vaflje), nato pa jih, ko pridejo iz pekača za vaflje, postavite na hladilno rešetko, da se ohladijo (in strdili se bodo malo, ko se ohladijo), nato pa jih pojejte!

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Se imate za inteligentno osebo? Preverite, če je res tako
Naslednji članekKako oprati nahrbtnik?