Bliža se Valentinovo. Zakaj letos za darilo ne bi pripravili nekaj posebnega in domačega. Te valentinove praline so prav okusne in lepe za pogledat. Pa še enostavno jih je narediti. Zavihajte rokave in se lotite dela.
Potrebovali boste
- 2 skodelici visokokakovostnih čokoladnih koščkov
- 3/4 skodelice smetane za stepanje
- 300 g čokoladne kuverture
Postopek
- Na srednje močnem ognju enakomerno mešajte čokoladne koščke in smetano. Dno in robove obvezno dobro postrgajte.
- Mešajte, dokler se ne stopi in postane gladka.
- Ohlajen ganache prestavite v skledo. Pokrijte in pustite stati čez noč ali nekaj ur, dokler se popolnoma ne ohladi.
- Čokolado, ki se topi – kuverturo, raztopite po navodilih na embalaži. Model za praline napolnite s kuverturo in odvečno čokolado odcedite nazaj v skledo.
- Pustite, da se čokolada strdi. Ganache nadevajte v pripravljen model za čokolado.
- Dno pralin premažite s čokolado.
- Praline hladite v zamrzovalniku vsaj 30 minut, preden jih vzamete iz modela.
- Po vrhu posujte s sladkimi srči, ali drugo dekoracijo za pridih valentinovega.
Zadnji prispevki
- To se zgodi s telesom, če pogosto jeste zeleno solato
- Odpoklic priljubljenega izdelka, ki bo v teh dneh res pogosto na krožniku
- Recept za okusno pecivo s pomarančo – brez jajc in mleka
- Optična iluzija: Ali lahko najdete magnet v 12 sekundah?
- Recept za piščanca z gorgonzolo in papriko, okusno kosilo za vsakdan
- Olja nikoli ne bi smeli hraniti na tem mestu v kuhinji, čeprav pogosto ga