Ta domači recept za čatni iz zelenega paradižnika ponuja čudovit način za zajemanje bistva svežih zelenih paradižnikov. Sledite temu receptu po korakih, da ustvarite okusen in dišeč čatni, ki bo popestril vaše obroke.

Sestavine

  • 4 kilograme zelenih paradižnikov
  • 200 do 250 gramov soli
  • 250 gramov sladkorja
  • 200 mililitrov rastlinskega olja
  • 350 do 400 mililitrov alkoholnega kisa (9%)
  • 5 do 6 strokov česna, drobno sesekljanih
  • 6 do 7 pekočih čili paprik, narezanih
  • 2 žlici popra v zrnu

Za začetek segrejte pečico na 100 do 120°C. Sterilizirajte svoje lončke in pokrove tako, da jih postavite v pečico za 15 do 20 minut pri isti temperaturi. Ta korak zagotavlja, da čatni ostane svež dlje časa.

Postopek

  1. Zelene paradižnike temeljito operemo in osušimo.
  2. Paradižnik narežemo na želene oblike in velikosti.
  3. V veliki skledi zmešajte narezane paradižnike z 200 do 250 grami soli in 250 grami sladkorja.
  4. Mešanico pustite stati 3 ure. V tem času bodo paradižniki spustili svoje naravne sokove.
  5. Paradižnik precedimo, da zbere tekočino. Tekočine naj bo približno 1200 mililitrov. Če je manj, dodajte vodo, da nadomestite razliko.
  6. V loncu segrejte 200 mililitrov rastlinskega olja.
  7. V lonec prilijemo 350 do 400 mililitrov alkoholnega kisa (9%).
  8. Vmešajte tekočino iz mariniranih paradižnikov in mešanico zavrite.
  9. Mešanico kuhajte 2 do 3 minute.
  10. Pustite, da se ohladi 10 minut.
  11. Mešanici dodamo na drobno nasekljan česen, narezan pekoč čili in poper v zrnu.
  12. Pečico segrejemo na 150°C.
  13. Mešanico za čatni dajte v sterilizirane kozarce.
  14. V vsak kozarec dodajte malo tople vode.
  15. Kozarce pečemo v pečici pri 150°C 20 minut.

Ko se lončki ohladijo, je vaš domači čatni iz zelenega paradižnika pripravljen za uživanje. Ta čatni ne samo da ohrani svežino zelenih paradižnikov, ampak tudi zajame bistvo njihovega edinstvenega okusa.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTi triki za čiščenje naredijo vašemu avtu več škode kot koristi. Ne uporabljajte jih
Naslednji članekTedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #30