Ta enostavna zelenjavna juha je polna okusa in recept uporablja preprosto, vsakodnevno zelenjavo. Ostaja pa dovolj prostora za prilagajanje – uporabite katero koli svežo ali zamrznjeno zelenjavo, ki jo imate pri roki.

Sestavine

  • 2 žlici ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 srednja čebula, sesekljana
  • 4 srednje veliki korenčki, olupljeni in narezani
  • 3 rebra zelene, narezana
  • 4 stroki česna, strti
  • 2 žlički italijanskih začimb
  • 1 čajna žlička soli
  • ½ čajne žličke sveže mletega črnega popra
  • 3 krompirji, olupljeni in narezani na kocke
  • 1,5 skodelice sesekljanega svežega zelenega fižola
  • 2 pločevinki narezanih paradižnikov (ali 4 sveži)
  • 2 lovorjeva lista
  • 6 do 8 skodelic zelenjavne juhe, odvisno od tega, kako juho želite
  • 1 skodelica koruze
  • 1 skodelica graha
  • 2 do 3 žlice svežega limoninega soka
  • ¼ skodelice sesekljanega svežega peteršilja

Postopek

  1. V velikem loncu na srednje močnem ognju segrejte olje. Dodajte čebulo, korenje in zeleno ter pražite 4 do 5 minut, dokler se ne zmehčajo.
  2. Dodajte česen, italijanske začimbe, sol in poper ter pražite še 30 sekund.
  3.  Dodajte krompir, stročji fižol, paradižnik, lovorjev list in juho.
  4. Mešajte in zavrite, nato zmanjšajte ogenj na nizko, pokrijte in kuhajte 20 minut, dokler se krompir ne zmehča.
  5. Dodate koruzo in grah, premešate in kuhate še približno 5 do 7 minut.
  6. Ugasnite ogenj in vmešajte limonin sok in peteršilj.
  7. Zelenjavno juho nadevate v sklede.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Če imate visok IQ, boste skrito mačko v omari našli v hipu
Naslednji članekTega nikoli ne smete zliti v odtok, ker lahko povzroči resne težave