Čeprav prihajajo toplejši dnevi, je juha še vedno nekaj, kar bi moralo biti na jedilniku. Fino nas pogreje in nič ni boljšega od tega. Pa niti ni pomembno ali je goveja, gobova ali malo bolj nasitna, kot je ta v nadaljevanju.

Sestavine

  • 5 trakov slanine
  • 450 g mletega govejega mesa
  • Sol/Poper
  • ½ skodelice lahkega piva
  • 2 žlici masla
  • 1 rumena čebula
  • ¾ skodelice korenja, narezanega na kocke
  • 2 stebla zelene, narezana na kocke
  • 3 stroke česna, nasekljanega
  • 1 žlička Worcestershire omake
  • 1 žlička pekoče omake
  • 2 žlički rumene gorčice
  • 2 žlički kečapa
  • 2 žlički kisa za vlaganje kumaric
  • 1/3 skodelice moke
  • 4 skodelice piščančje juhe
  • 1 skodelica goveje juhe
  • 1 ½ skodelice sladke smetane
  • 570 g krompirja
  • 2 skodelici naribanega cheddar sira

Postopek

  • Najprej popečemo slanino, ko je pečena, jo odstranimo iz lonca, prihranimo maščobo in nasekljamo.
  • V istem loncu prepražimo govedino. Ko je pečena, jo odstranimo iz lonca in vanj vlijemo pivo.
  • Ko se malo pokuha dodamo olje od slanine, maslo, vso zelenjavo in pražimo.
  • Dodamo omake, gorčico, kečap, sol, poper in vse začimbe ter moko, pražimo.
  • Prilijemo juho in pražimo dalje.
  • Ko je v loncu vsa juha, dodamo še smetano za kuhanje in mešamo.
  • Pustimo, da zavre, nato v lonec vrnemo meso in na kocke narezan krompir.
  • Kuhamo toliko časa, da se krompir skuha in dodamo cheddar sir.
  • Ko se raztopi, je juha pripravljena.
  • Postrežemo s koški slanine.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekDobri sosedje: Kaj sadimo poleg nizkega fižola za obilno letino
Naslednji članekTo so znaki, ki kažejo na to, da vaše ledvice ne delujejo kot bi morale