Ta priljubljena jed združuje sočnega piščanca, hrustljav krompir in kremast bešamel za popolno harmonijo okusov. S svežimi začimbami in paradižnikovo mezgo bo ta zloženka pravi okusen obrok za vašo družino.
Sestavine
- 400 g piščančjega fileja
- poper
- čebula
- krompir
- peteršilj
- maslo 50 g
- moka 3 žlice
- mleko 300 ml
- edamec sir 100 g
- paradižnikova mezga
- origano
Postopek
- 400 g piščančjega fileja narežemo na srednje velike kocke in začinimo s soljo, suho mešanico začimb, papriko, origanom in paradižnikovo mezgo. Dobro premešamo in do uporabe pustimo v hladilniku
- Krompir narežemo na rezine in začinimo z oljem, soljo, suhimi začimbami, papriko.
- Pečico segrejemo na 220°C in krompir enakomerno razporedimo po dnu pekača.
- Pustite, da se peče 15-20 minut.
- Čebulo pražimo nekaj minut. Dodamo piščanca in eno papriko ter vse skupaj pražimo približno 10 minut.
- Po 20 minutah v pečici je krompir napol pečen. Dodamo vsebino ponve in enakomerno porazdelimo. Dodajte nekaj peteršilja. Vrnite v pečico še za 15-20 minut.
- Pripravimo bešamel. V kozici raztopimo 50 g masla in mu med mešanjem postopoma dodajamo 3 žlice moke. Pazimo, da se moka ne zažge. Prilijemo 300 ml mleka in mešamo, dokler se grudice ne razbijejo.
- Piščanca s krompirjem spečemo in prelijemo z bešamelom ter še malo peteršilja. Vrnite v pečico še za 5 minut.
- V tem času bomo naribali 100 g sira in ga razporedili po bešamelu, ki se je že lepo zapekel. Vrnite v pečico samo še za 2 minuti, da se sir stopi.