Ta priljubljena jed združuje sočnega piščanca, hrustljav krompir in kremast bešamel za popolno harmonijo okusov. S svežimi začimbami in paradižnikovo mezgo bo ta zloženka pravi okusen obrok za vašo družino.

Sestavine

  • 400 g piščančjega fileja
  • poper
  • čebula
  • krompir
  • peteršilj
  • maslo 50 g
  • moka 3 žlice
  • mleko 300 ml
  • edamec sir 100 g
  • paradižnikova mezga
  • origano

Postopek

  • 400 g piščančjega fileja narežemo na srednje velike kocke in začinimo s soljo, suho mešanico začimb, papriko, origanom in paradižnikovo mezgo. Dobro premešamo in do uporabe pustimo v hladilniku
  • Krompir narežemo na rezine in začinimo z oljem, soljo, suhimi začimbami, papriko.
  • Pečico segrejemo na 220°C in krompir enakomerno razporedimo po dnu pekača.
  • Pustite, da se peče 15-20 minut.
  • Čebulo pražimo nekaj minut. Dodamo piščanca in eno papriko ter vse skupaj pražimo približno 10 minut.
  • Po 20 minutah v pečici je krompir napol pečen. Dodamo vsebino ponve in enakomerno porazdelimo. Dodajte nekaj peteršilja. Vrnite v pečico še za 15-20 minut.
  • Pripravimo bešamel. V kozici raztopimo 50 g masla in mu med mešanjem postopoma dodajamo 3 žlice moke. Pazimo, da se moka ne zažge. Prilijemo 300 ml mleka in mešamo, dokler se grudice ne razbijejo.
  • Piščanca s krompirjem spečemo in prelijemo z bešamelom ter še malo peteršilja. Vrnite v pečico še za 5 minut.
  •  V tem času bomo naribali 100 g sira in ga razporedili po bešamelu, ki se je že lepo zapekel. Vrnite v pečico samo še za 2 minuti, da se sir stopi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTrik za učinkovito čiščenje vaše mikrovalovne pečice: vstavite skledo teh sestavin in umazanija bo izginila
Naslednji članekAli najdete mačko med sovami? Mi smo jo našli v 15 sekundah