Če imate radi kokos, potem je ta sladica za vas. Je hitro pripravljena, zelo privlačnega izgleda in kar je najbolj pomembno – božanskega okusa.
Sestavine
- 150 g vanilijevih kremnih napolitank
- 1 zvrhana žlica koruznega škroba
- 250 ml (1 skodelica) mleka
- 150 ml (2/3 skodelice) kondenziranega mleka
- 25 g (1/4 skodelice) naribanih mandljev
- 150 ml (2/3 skodelice) smetane za stepanje
- 25 g (1/4 skodelice) posušenega kokosa
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- 5 Raffaello kroglic
Postopek
- Napolitanke zmeljemo v blenderju, da dobimo drobne koščke.
- V kozico damo škrob in prilijemo malo mleka. Dobro premešamo, da ni grudic.
- Prilijemo še ostalo mleko in dodamo kondenzirano mleko.
- Premešamo in postavimo na ogenj, da se segreje in zgosti.
- Med segrevanjem mešamo, da se ne prime posode.
- V kremo vmešamo še mandljeve lističe.
- Kremo nadevamo v brizgalko za smetano in pustimo, da se malo ohladi.
- Sladko smetano sladkamo, dodamo vanilijev ekstrakt in stepamo do čvrstega, v njo vmešamo še zdrobljen kokos.
- Tudi to kremo nadevamo v brizgalko (ali v vrečko za vlaganje in ji prerežemo dno).
- Pripravimo kozarčke in pričnemo s sestavljanjem.
- Najprej na dno damo zdrobljene napolitanke, nato dodamo plast mandljev in znova plast napolitank, nato plast smetane, na vrh pa damo še Raffaelo kroglice.