Če imate radi kokos, potem je ta sladica za vas. Je hitro pripravljena, zelo privlačnega izgleda in kar je najbolj pomembno – božanskega okusa.

Sestavine

  • 150 g vanilijevih kremnih napolitank
  • 1 zvrhana žlica koruznega škroba
  • 250 ml (1 skodelica) mleka
  • 150 ml (2/3 skodelice) kondenziranega mleka
  • 25 g (1/4 skodelice) naribanih mandljev
  • 150 ml (2/3 skodelice) smetane za stepanje
  • 25 g (1/4 skodelice) posušenega kokosa
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlička vanilijevega ekstrakta
  • 5 Raffaello kroglic

Postopek

  • Napolitanke zmeljemo v blenderju, da dobimo drobne koščke.
  • V kozico damo škrob in prilijemo malo mleka. Dobro premešamo, da ni grudic.
  • Prilijemo še ostalo mleko in dodamo kondenzirano mleko.
  • Premešamo in postavimo na ogenj, da se segreje in zgosti.
  • Med segrevanjem mešamo, da se ne prime posode.
  • V kremo vmešamo še mandljeve lističe.
  • Kremo nadevamo v brizgalko za smetano in pustimo, da se malo ohladi.
  • Sladko smetano sladkamo, dodamo vanilijev ekstrakt in stepamo do čvrstega, v njo vmešamo še zdrobljen kokos.
  • Tudi to kremo nadevamo v brizgalko (ali v vrečko za vlaganje in ji prerežemo dno).
  • Pripravimo kozarčke in pričnemo s sestavljanjem.
  • Najprej na dno damo zdrobljene napolitanke, nato dodamo plast mandljev in znova plast napolitank, nato plast smetane, na vrh pa damo še Raffaelo kroglice.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Najdete na sliki skrito velikonočno jajce
Naslednji članek3 razlogi, zakaj vaši orhideji odpada listje