Če je vaše korito polno madežev vodnega kamna, zažganih madežev pa ne morete odstraniti s sten pečice, je jasno, da je temeljito čiščenje kuhinje nujno potrebno.

Zagotovo se je že vsak srečal s situacijo, ko madež kar noče izginiti, ne glede na to, kako agresivno drgnete. Potrpežljivost je tukaj ena od rešitev, a prava oprema in pravi nasvet naredita vse.

Zbrali smo pet preverjenih trikov za preprosto in temeljito čiščenje kuhinje.

Limona za mikrovalovno pečico

Pri čiščenju kuhinje pogosto pozabimo na mikrovalovno pečico, na notranjih stenah pa se hitro naberejo madeži in maščoba. Proti temu pomaga posoda z vodo in limoninim sokom. Segrevajte tri minute, nato pustite še pet minut in mikrovalovno pečico lahko obrišete.

S temi triki bo vaša kuhinja zasijala

Pravilno očistite naravni les

Rezalne deske in delovne površine iz naravnega lesa zahtevajo posebno nego in posebne metode čiščenja. Tudi tu pomaga preverjeno domače zdravilo – limona. Limono ožamemo in s sokom namažemo površino lesa, izdatno posolimo in podrgnemo s polovico limone.

Ne pozabite na odtok

Podobno kot pri mikrovalovni pečici tudi odtok pogosto trpi, saj nanj pri čiščenju kuhinje pogosto pozabimo. Tu je še posebej pomembno, da ste temeljiti, da preprečite zamašene cevi in ​​neprijetne vonjave. Mešanica kisa in limone pomaga enostavno očistiti in odišaviti odtok.

S temi triki bo vaša kuhinja zasijala

Za vedno očistite zažgano hrano s štedilnika

Ena najbolj zapletenih stvari je vedno čiščenje zažganih mest. Bila je le voda za testenine, a škoda je vsakič velika. Moč limone pomaga tudi pri lažjih madežih, sok preprosto pustite delovati deset minut in obrišite z vlažno krpo. Za bolj trdovratne madeže lahko uporabite mešanico sode bikarbone in vode, ki jo pustite nekaj ur, da odstranite morebitne nakopičene madeže.

Kis za v pečico

Verjetno vsi preredko čistimo pečico (podobno kot pralni stroj). Preprost nasvet je, da v posodo (primerno za v pečico) damo kis in vodo ter segrevamo 45 minut na 150 stopinj. Notranjost nato zlahka očistite umazanijo z mokro krpo.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSvinjski kotleti v slastni omaki z gobami, odlični za kosilo
Naslednji članekRecept za lazanjo s štirimi vrstami sira – božanskega okusa je