Ta osvežujoč limonin kolač, narejen iz mandljeve moke in koruznega zdroba, je brezglutenska sladica, ki bo polepšala vsak dan. Preprost za pripravo, a poln okusa, bo navdušil vse ljubitelje limoninih sladic.
Sestavine
- 2 skodelici mandljeve moke
- tri četrtine skodelice koruznega zdroba
- 1,5 žličke pecilnega praška
- 0,25 žličke soli
- 200 g masla
- 1 skodelica sladkorja
- 3 jajca
- Naribana lupinica 2 limon
- 0,5 žličke vanilijevega ekstrakta
Postopek
- Pečico segrejte na 180°C. Okrogli pekač s premerom 23 cm obložite s papirjem za peko in namastite stranice pekača.
- V srednji skledi zmešajte moko, koruzni zdrob, pecilni prašek in sol. Odložite na stran.
- V veliki skledi z mikserjem stepajte maslo in sladkor, dokler zmes ne postane svetla in puhasta, približno 3 minute.
- Dodajte tretjino mešanice z moko in eno jajce ter mešajte, dokler se dobro ne poveže.
- Postopoma dodajajte preostalo mešanico z moko in jajci, dokler ne vmešate vseh sestavin.
- Dodajte naribano lupinico limon in vanilijev ekstrakt ter na hitro premešajte. Prelijte testo v pripravljen pekač in ga enakomerno razporedite.
- Pecite približno 40 minut, dokler se robovi ne začnejo rahlo odmikati od pekača.
- Kolač vzemite iz pečice in ga pustite, da se nekoliko ohladi.
Sestavine za sirup
- 0,5 skodelice sladkorja v prahu
- 3 žlice limoninega soka
Postopek za sirup
- V majhni posodi na nizkem ognju segrejte sladkor v prahu in limonin sok, občasno premešajte, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi in se sirup nekoliko segreje. Odstranite z ognja.
- Z zobotrebcem naredite majhne luknjice po kolaču in počasi prelijte topel sirup čez torto.
- Pustite, da se kolač popolnoma ohladi, približno eno uro in pol.
Zadnji prispevki
- Slastna čokoladna torta za vsako priložnost, da navduši
- Kako izbrati in skrbeti za krizanteme v lončkih?
- Na prvi pogled izgleda fantastično, okus je pa sploh odličen: Juha z rdečim zeljem
- Optična iluzija: Najdete krono na sliki sobe?
- 18 živil, ki jih morate uvesti v svojo prehrano, če vam izpadajo lasje
- Recept za slastno tribarvno čokoladno torto