Ta osvežujoč limonin kolač, narejen iz mandljeve moke in koruznega zdroba, je brezglutenska sladica, ki bo polepšala vsak dan. Preprost za pripravo, a poln okusa, bo navdušil vse ljubitelje limoninih sladic.

Sestavine

  • 2 skodelici mandljeve moke
  • tri četrtine skodelice koruznega zdroba
  • 1,5 žličke pecilnega praška
  • 0,25 žličke soli
  • 200 g masla
  • 1 skodelica sladkorja
  • 3 jajca
  • Naribana lupinica 2 limon
  • 0,5 žličke vanilijevega ekstrakta

Postopek

  1. Pečico segrejte na 180°C. Okrogli pekač s premerom 23 cm obložite s papirjem za peko in namastite stranice pekača.
  2. V srednji skledi zmešajte moko, koruzni zdrob, pecilni prašek in sol. Odložite na stran.
  3. V veliki skledi z mikserjem stepajte maslo in sladkor, dokler zmes ne postane svetla in puhasta, približno 3 minute.
  4. Dodajte tretjino mešanice z moko in eno jajce ter mešajte, dokler se dobro ne poveže.
  5. Postopoma dodajajte preostalo mešanico z moko in jajci, dokler ne vmešate vseh sestavin.
  6. Dodajte naribano lupinico limon in vanilijev ekstrakt ter na hitro premešajte. Prelijte testo v pripravljen pekač in ga enakomerno razporedite.
  7. Pecite približno 40 minut, dokler se robovi ne začnejo rahlo odmikati od pekača.
  8. Kolač vzemite iz pečice in ga pustite, da se nekoliko ohladi.

Sestavine za sirup

  • 0,5 skodelice sladkorja v prahu
  • 3 žlice limoninega soka

Postopek za sirup

  1. V majhni posodi na nizkem ognju segrejte sladkor v prahu in limonin sok, občasno premešajte, dokler se sladkor popolnoma ne raztopi in se sirup nekoliko segreje. Odstranite z ognja.
  2. Z zobotrebcem naredite majhne luknjice po kolaču in počasi prelijte topel sirup čez torto.
  3. Pustite, da se kolač popolnoma ohladi, približno eno uro in pol.

Slasten brezglutenski limonin kolač


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTo je nasvet, ki ga za čiščenje pralnega stroja ne smete upoštevati
Naslednji članekOptična iluzija: Na tej sliki je skrita mačka, ki jo opazi le 1 od 10 ljudi, bo vam uspelo?