Recept za enolončnico z zelenjavo in govedino bo navdušil vse. To je jed na žlico, ki prija v vsakem trenutku in lepo poboža želodec.
Sestavine
- 5 do 6 žlic rastlinskega olja
- 180 gramov čebule
- 500 gramov govejega mesa
- Sol in črni poper
- 80 gramov zelene (koren)
- 3 stroki česna
- 400 gramov pasiranega paradižnika
- 200 gramov korenja
- 100 gramov sladke koruze
- 400 gramov krompirja –
- Približno 2 litra tople vode
- 2 lovorova lista
- 350 gramov graha
- Pol čajne žličke feferona
- 1 žlica sladkorja
- Pol šopka peteršilja
Postopek
- Na močnem ognju segrejte 5 do 6 žlic rastlinskega olja.
- Nato dodajte 180 gramov narezane čebule in jo pražite 4 do 5 minut.
- Nato dodajte 500 gramov govejega mesa za dušenje.
- Dodajte 1 žličko soli in pol žličke popra.
- Vse premešajte in zmanjšajte ogenj na srednje.
- Vse skupaj dušite 7 do 8 minut.
- Nato dodajte 80 gramov narezane korenine zelene.
- Dodajte 3 sesekljane stroke česna.
- Dodajte 400 gramov pasiranega paradižnika in pustite vreti 7 do 8 minut.
- Nato dodajte 200 gramov narezanega korenja.
- Dodajte 100 gramov sladke koruze.
- Dodajte 400 gramov narezanega krompirja.
- Vse premešajte.
- Nato dodajte 800 mililitrov vrele vode.
- Dodajte 2 lovorova lista.
- Vse premešajte, pokrijte in kuhajte 60 do 65 minut.
- Z občasnim mešanjem in dodajanjem vode.
- Po približno 60 minutah kuhanja, dodajte 350 gramov graha.
- Dodajte pol žličke feferona.
- Dodajte 1 čajno žličko soli in 1 žlico sladkorja.
- Dodajte pol šopka peteršilja.
- Pokrijte in kuhajte še 35 do 40 minut.
- Seveda občasno premešajte in dodajte vrelo vodo.
Video recept