Recept za enolončnico z zelenjavo in govedino bo navdušil vse. To je jed na žlico, ki prija v vsakem trenutku in lepo poboža želodec.

Sestavine

  • 5 do 6 žlic rastlinskega olja
  • 180 gramov čebule
  • 500 gramov govejega mesa
  • Sol in črni poper
  • 80 gramov zelene (koren)
  • 3 stroki česna
  • 400 gramov pasiranega paradižnika
  • 200 gramov korenja
  • 100 gramov sladke koruze
  • 400 gramov krompirja –
  • Približno 2 litra tople vode
  • 2 lovorova lista
  • 350 gramov graha
  • Pol čajne žličke feferona
  • 1 žlica sladkorja
  • Pol šopka peteršilja

Postopek

  1. Na močnem ognju segrejte 5 do 6 žlic rastlinskega olja.
  2. Nato dodajte 180 gramov narezane čebule in jo pražite 4 do 5 minut.
  3. Nato dodajte 500 gramov govejega mesa za dušenje.
  4. Dodajte 1 žličko soli in pol žličke popra.
  5. Vse premešajte in zmanjšajte ogenj na srednje.
  6. Vse skupaj dušite 7 do 8 minut.
  7. Nato dodajte 80 gramov narezane korenine zelene.
  8. Dodajte 3 sesekljane stroke česna.
  9. Dodajte 400 gramov pasiranega paradižnika in pustite vreti 7 do 8 minut.
  10. Nato dodajte 200 gramov narezanega korenja.
  11. Dodajte 100 gramov sladke koruze.
  12. Dodajte 400 gramov narezanega krompirja.
  13. Vse premešajte.
  14. Nato dodajte 800 mililitrov vrele vode.
  15. Dodajte 2 lovorova lista.
  16. Vse premešajte, pokrijte in kuhajte 60 do 65 minut.
  17. Z občasnim mešanjem in dodajanjem vode.
  18. Po približno 60 minutah kuhanja, dodajte 350 gramov graha.
  19. Dodajte pol žličke feferona.
  20. Dodajte 1 čajno žličko soli in 1 žlico sladkorja.
  21. Dodajte pol šopka peteršilja.
  22. Pokrijte in kuhajte še 35 do 40 minut.
  23. Seveda občasno premešajte in dodajte vrelo vodo.

Video recept

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vsi lahko vidijo plezalca – vendar ste med 1 % najboljših, če lahko opazite orla
Naslednji članekBarvanje jajc s svilo