Pravijo, da bi morali uživati več beljakovin, zato je priporočeno, da jih uživate tudi v sladicah. Ta sladica je narejena brez dodanega sladkorja in bele moke, zato bi lahko rekli, da je zdrava.
Sestavine
- 1,5 skodelice grškega jogurta (375 g)
- 4 jajca
- 3 žlice agavinega sirupa
- 2 žlici ovsene moke
- 1 skodelica borovnic, svežih ali zamrznjenih (150 g)
Postopek
- Pečico segrejte na 170 °C. Namastite ali obložite pekač velikosti 20×20 cm.
- V veliki skledi za mešanje zmešajte grški jogurt, jajca, izbrano sladilo (javorjev sirup ali agavin sirup) in ovseno moko. Mešajte, dokler ni gladka in dobro združena zmes.
- Nežno vmešajte borovnice, dokler niso enakomerno porazdeljene po testu.
- Zmes vlijte v pripravljen pekač.
- Pekač postavite v ogreto pečico in pecite 30-35 minut oziroma toliko časa, da se vrh strdi in robovi zlato zapečejo.
- Ko je pečen, ga vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi, preden ga narežete.
Video recept
Zadnji prispevki
- Tako se znebite koloradskega hrošča
- Recept za piščančji burger, ki nikogar ne bo pustil ravnodušnega
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo sladoled, a le tisti z izjemnim vidom, bodo našli mačko v 5 sekundah
- Recept za kuskus s praženo zelenjavo in piščancem
- Nasveti, kako lahko imate do 3-krat večji pridelek kumar, poleg tega pa ne bodo grenke
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #56