Pravijo, da bi morali uživati več beljakovin, zato je priporočeno, da jih uživate tudi v sladicah. Ta sladica je narejena brez dodanega sladkorja in bele moke, zato bi lahko rekli, da je zdrava.

Sestavine

  • 1,5 skodelice grškega jogurta (375 g)
  • 4 jajca
  • 3 žlice agavinega sirupa
  • 2 žlici ovsene moke
  • 1 skodelica borovnic, svežih ali zamrznjenih (150 g)

Postopek

  1. Pečico segrejte na 170 °C. Namastite ali obložite pekač velikosti 20×20 cm.
  2. V veliki skledi za mešanje zmešajte grški jogurt, jajca, izbrano sladilo (javorjev sirup ali agavin sirup) in ovseno moko. Mešajte, dokler ni gladka in dobro združena zmes.
  3. Nežno vmešajte borovnice, dokler niso enakomerno porazdeljene po testu.
  4. Zmes vlijte v pripravljen pekač.
  5. Pekač postavite v ogreto pečico in pecite 30-35 minut oziroma toliko časa, da se vrh strdi in robovi zlato zapečejo.
  6. Ko je pečen, ga vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi, preden ga narežete.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekČe boste kuhinjske krpe namočili v to tekočino, bodo vsi madeži izginili
Naslednji članekOptična iluzija: Vam uspe najti dva skrita prstana v manj kot 20 sekundah?