Kuhinjske krpe se hitro umažejo in včasih so ti madeži tako trdovratni, da na krpah ostanejo. Te postanejo sive in skoraj neuporabne. Da se temu izognete, morate poznati le en trik.

Sestavine

  • Vrela voda
  • 2 žlici jedilnega olja
  • 1 žlica soli
  • 1 pecilni prašek ali 2 žlici sode bikarbone
  • 1 merica detergenta za pranje perila
  • 1 žlica detergenta za pomivanje posode
  • 5 žlic belila

Postopek

  1. V skledo nalijte vrelo vodo in dodate 2 žlici jedilnega olja v lonec, 1 žlico soli
    in 1 vrečko pecilnega praška ali 2 žlici sode bikarbone, 1 merico detergenta za perilo in 1 žlico detergenta za pomivanje posode.
  2. Dodajte še 5 žlic belila in dobro premešajte.
  3. Namočite krpe v tej tekočini, pustite v tej vodi dokler se popolnoma ne ohladi.
  4. Če imate še vedno madeže, jih dobro zdrgnite z milom.
  5. Operite v pralnem stroju na 90 stopinjah in posušite.

Video


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za domače mlince, nikoli več jih ne boste kupili
Naslednji članekSlastna, visoko proteinska sladica, pripravljena v 5 minutah