Kuhinjske krpe se hitro umažejo in včasih so ti madeži tako trdovratni, da na krpah ostanejo. Te postanejo sive in skoraj neuporabne. Da se temu izognete, morate poznati le en trik.
Sestavine
- Vrela voda
- 2 žlici jedilnega olja
- 1 žlica soli
- 1 pecilni prašek ali 2 žlici sode bikarbone
- 1 merica detergenta za pranje perila
- 1 žlica detergenta za pomivanje posode
- 5 žlic belila
Postopek
- V skledo nalijte vrelo vodo in dodate 2 žlici jedilnega olja v lonec, 1 žlico soli
in 1 vrečko pecilnega praška ali 2 žlici sode bikarbone, 1 merico detergenta za perilo in 1 žlico detergenta za pomivanje posode. - Dodajte še 5 žlic belila in dobro premešajte.
- Namočite krpe v tej tekočini, pustite v tej vodi dokler se popolnoma ne ohladi.
- Če imate še vedno madeže, jih dobro zdrgnite z milom.
- Operite v pralnem stroju na 90 stopinjah in posušite.
Video
Zadnji prispevki
- Tako se znebite koloradskega hrošča
- Recept za piščančji burger, ki nikogar ne bo pustil ravnodušnega
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo sladoled, a le tisti z izjemnim vidom, bodo našli mačko v 5 sekundah
- Recept za kuskus s praženo zelenjavo in piščancem
- Nasveti, kako lahko imate do 3-krat večji pridelek kumar, poleg tega pa ne bodo grenke
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #56