Ti glazirani krofi iz cvrtnika na vroč zrak so sočni, puhasti in prekriti s slastno vanilijevo glazuro. Všeč vam bo, kako preprosto je pripraviti.

Sestavine

  • 1/2 skodelice tople vode
  • 1/4 skodelice toplega mleka
  • 2¼ čajne žličke suhega aktivnega kvasa
  • ⅓ skodelice granuliranega sladkorja + 1 žlica
  • ¼ skodelice stopljenega masla
  • 1 jajce
  • 1 rumenjak
  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta
  • 2,5  skodelice večnamenske moke (po potrebi dodajte več)
  • ½ čajne žličke soli
  • Sprej za kuhanje
  • 2 skodelici sladkorja v prahu
  • ¼ skodelice mleka
  • 1 žlica lahkega koruznega sirupa
  • 1½ čajne žličke vanilijevega ekstrakta

Postopek

  • V veliko skodelico dodajte 1/2 skodelice tople vode, 1/4 skodelice toplega mleka, 2 1/4 čajne žličke suhega aktivnega kvasa in 1 žlico granuliranega sladkorja.
  • Pustite, da se kvasna mešanica speni in vzhaja približno 5 minut. Če se ne speni, ga zavrzite in začnite znova z novim kvasom.
  • Sedaj v stoječem mešalniku dodajte 1/3 skodelice granuliranega sladkorja, 1/4 skodelice  stopljenega masla, 1 jajce, 1 rumenjak, 1 čajno žličko vanilijevega ekstrakta, 2 1/2 skodelice večnamenske moke, in ½ čajne žličke soli. Nato vlijemo mešanico kvasa in nataknemo nastavek za mesenje.
  • Začnite mešati pri nizki hitrosti, dokler se moka ne premeša v tekočino. Nato povečajte hitrost in stepajte 5 minut. Nato postrgajte po stenah posode za stepanje.
  • Če je testo videti preveč lepljivo, dodajte 1 žlico moke naenkrat. Prepričajte se, da dobro premešate in med vsakim dodajanjem moke postrgajte po stenah sklede. Nočete dodati preveč moke, sicer bodo krofi presuhi. Imeti morajo rahlo lepljivo teksturo.
  • Zdaj testo položite v veliko pomaščeno skledo in pokrijte s kuhinjsko krpo ali plastično folijo. Testo naj vzhaja približno eno uro oziroma dokler se ne podvoji.
  • Ko je testo pripravljeno, ga udarite navzdol, da sprostite zračne mehurčke. Nato ga prestavite na pomokano površino
  • S pomočjo valjarja razvaljajte testo na približno 2 cm v debelino. Z rezalnikom za krofe ali 2 različno velikima rezalnikoma za piškote izrežite čim več krofov. Nato preoblikujte ostanke in izrežite še nekaj krofov. Nadaljujte s tem, dokler ne ostane nič več ostankov.
  • Izrezane krofe položite na pekač, obložen s peki papirjem, nato jih rahlo pokrijte in pustite vzhajati približno 20-30 minut.
  • Predgrejte cvrtnik na 200 stopinj. Nato košaro cvrtnika popršite s pršilom za kuhanje.
  • Zdaj položite nekaj krofov v košaro cvrtnika in jih poškropite še z razpršilom. Pazite, da se krofi ne dotikajo.
  • Krofe cvrete na zraku približno 4 minute. Ta postopek ponovite s preostalimi krofi.
  • Nato krofe preložite na krožnik, obložen s papirnatimi brisačkami.
  • Naredite glazuro in potopite, dokler so krofi topli.
  • Za pripravo glazure v veliki skledi zmešajte 2 skodelici sladkorja v prahu, 1/4 skodelice mleka, 1 žlico lahkega koruznega sirupa in 1 1/2 čajne žličke vanilijevega ekstrakta.
  • Medtem ko so krofi topli, jih potopite v glazuro in pustite, da se ohladijo na rešetki.
  • Glazura postane bolj sijoča, ko so krofi vroči, zato jih ne pustite, da se najprej ohladijo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekAli je suho sadje zdravo in koristno za vsakodnevno uživanje?
Naslednji članekOptična iluzija: Najdite skrito mačko na sliki v 15 sekundah