Jesen je čas, ko lahko uživamo v čudovitih jabolčnih sladicah. Poleg pit in vseh jabolčnih zavitkov, lahko pripravimo tudi sirno torto z jabolki, ki se kar topi v ustih. Berite dalje, če želite izvedeti recept, spodaj pa vas čaka tudi video recept za lažje delo.

Sestavine

  • 2 jabolki
  • 1/2 limone
  • 40 g masla
  • 40 g sladkorja
  • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 80 gramov moke
  • pecilni prašek
  • 4 jajca
  • 130 g sladkorja
  • 3 zavojčki vanilijevega sladkorja
  • 1 ščepec soli
  • 1 čajna žlička naribane limonine lupinice
  • 120 g masla
  • 200 ml mleka
  • 500 g skute ali kremnega sira ali rikote
  • 250 g kisle smetane (20% maščobe)
  • 60 g pšeničnega zdroba
  • 40 g koruznega škroba
Recept: Najbolj okusna sirna torta z jabolki, kar jih boste jedli
Rahla krema. Vir: Youtube.com

Postopek

  • V skledo damo 40 g masla, 40 g sladkorja, vanilijev sladkor, 80 g moke, žličko pecilnega praška in ščep soli. Zmešamo z električnim mešalnikom, da dobimo teksturo drobtin.
  • Jabolki olupimo, prerežemo na pol, odstranimo sredico ter naribamo na tanke rezine. Na njiju stisnemo sok pol limone in premešamo.
  • V drugo skledo damo 4 rumenjake, iz beljakov naredimo sneg, ki mu dodamo 3 zavitke vanilijevega sladkorja in ščep soli.
  • Rumenjakom dodamo 130 g sladkorja in mešamo z električnim mešalnikom, dokler ne dobimo penaste strukture. Prilijemo 120 g stopljenega masla in mešamo dalje.
  • Mešanici dodamo limonino lupinico, 60 g pšeničnega zdroba, skuto, kislo smetano in znova premešamo, da dobimo kremo.
  • Med mešanjem dolivamo 200 ml mlek in čisto na koncu vmešamo še 40 g koruznega škroba.
  • Sedaj dodamo v kremo še beljakov sneg, ki ga narahlo vmešamo z lopatico.
  • V namaščen pekač premera 26 cm vlijemo tretjino nadeva, nanj položimo polovico jabolčnih rezin. (glejte video)
  • Drugo tretjino nadeva razporedimo po jabolkih in na vrh znova dodamo jabolčne rezine.
  • Zaključimo z preostalim nadevom, po vrhu pa dodamo še testo, ki ga podrobimo.
  • Pečemo v predogreti pečici na 180 stopinj. Približno 55 minut.

Video recept

Še nekaj jabolčnih sladic:


Zadnji prispevki

Prejšnji članekUganka: Samo najbolj inteligentni ljudje bodo na sliki našli mačko
Naslednji članekTo je trik, s katerim bo vaša ovenela solata in druga listnata zelenjava zopet užitna!