Ti okusni piškoti z jabolčno omako in pomarančno lupinico so prava jesenska poslastica. Mehko testo, polnjeno z aromatičnim nadevom, ustvarja popolno ravnovesje med sladkostjo in svežino. So odlična izbira za čajanko ali kot sladek prigrizek ob skodelici kave.

Sestavine

Za testo:

  • 3 skodelice večnamenske moke
  • 1/2 žličke pecilnega praška
  • 1/4 žličke soli
  • 3/4 skodelice masla pri sobni temperaturi
  • 1 skodelica sladkorja
  • 2 jajci
  • 1 čajna žlička ekstrakta vanilije

Za nadev:

  • 3/4 skodelice jabolčne omake (marmelade, čežane …)
  • 1/2 žličke pomarančne lupinice
  • 1/2 žličke cimeta

Postopek

  1. V veliki skledi stepite maslo in sladkor, dokler zmes ne postane puhasta. Dodajte jajci in vanilijo ter stepajte približno 1 minuto, dokler se vse dobro ne poveže.
  2. V drugo skledo presejte moko, sol in pecilni prašek. Počasi dodajajte suhe sestavine v mokro mešanico, dokler se vse ne poveže v gladko testo. Testo razdelite na polovico, oblikujte v diska in oba zavijte v plastično folijo.
  3. Postavite ju v hladilnik za približno eno uro.
  4. Ko se testo ohladi, ga vzemite iz hladilnika in pustite stati na sobni temperaturi približno 10 minut. Medtem segrejte pečico na 190°C in obložite 2 pekača s pergamentnim papirjem.
  5. V majhni skledi zmešajte jabolčno omako, cimet in pomarančno lupinico ter odstavite.
  6. Enega od diskov razvaljajte na pomokani površini na debelino približno 0,6 cm v krog premera približno 25 cm. Na razvaljano testo enakomerno razmažite pripravljeno jabolčno omako. Razvaljajte drugi disk testa in izrežite trakove.
  7. Te trakove položite čez testo z jabolčno omako, da ustvarite mrežasti vzorec.
  8. S piškotnim modelčkom ali kozarcem (premera približno 7,5 cm) izrežite kroge in jih previdno prestavite na pekač.
  9. Ponovno združite vse ostanke testa, zavijte v plastično folijo in postavite v hladilnik za pol ure.
  10. Nato ponovite postopek z valjanjem in izrezovanjem.
  11. Piškote pecite v predhodno ogreti pečici približno 10-12 minut, dokler robovi niso rahlo zlato zapečeni.
  12. Pustite, da se piškoti popolnoma ohladijo, preden jih postrežete.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekTako lahko svojo kožo zaščitite pred hladnimi meseci
Naslednji članekKaj morate vedeti, preden se odločite za lasersko odstranjevanje dlak