Sezona jagod je v polnem zamahu, zato bi bilo škoda, če ne bi pripravili kakšnega okusnega peciva in razveselili domačih.
Sestavine
- 300 g mletih piškotov
- 100 ml mleka
- 100 g masla
Krema:
- 80 g vanilijevega pudinga
- 6 žlic sladkorja
- 700 ml mleka
- 100 g masla
- 100 g kisle smetane
- 300 g jagod
- stepena smetana
Postopek
- Mlete piškote pomešamo s stopljenim maslom in mlekom.
- Dobiti moramo testo.
- Polovico testa vtisnemo na dno pekača 20 x 30 cm.
- Puding, sladkor in 200 ml mleka zmešamo.
- Preostanek mleka damo v lonec in na ogenj, da zavre.
- Vmešamo puding in kuhamo, dokler se ne strdi.
- Dodamo kislo smetano ter maslo in premešamo.
- Jagode narežemo.
- Polovico kreme prelijemo čez piškotno dno, na kremo damo narezane jagode in prekrijemo s preostankom kreme.
- Dodamo še preostanek piškotnega testa in preko stepeno sladko smetano.