Sezona jagod je v polnem zamahu, zato bi bilo škoda, če ne bi pripravili kakšnega okusnega peciva in razveselili domačih.

Sestavine

  • 300 g mletih piškotov
  • 100 ml mleka
  • 100 g masla

Krema:

  • 80 g vanilijevega pudinga
  • 6 žlic sladkorja
  • 700 ml mleka
  • 100 g masla
  • 100 g kisle smetane
  • 300 g jagod
  • stepena smetana

Postopek

  1. Mlete piškote pomešamo s stopljenim maslom in mlekom.
  2. Dobiti moramo testo.
  3. Polovico testa vtisnemo na dno pekača 20 x 30 cm.
  4. Puding, sladkor in 200 ml mleka zmešamo.
  5. Preostanek mleka damo v lonec in na ogenj, da zavre.
  6. Vmešamo puding in kuhamo, dokler se ne strdi.
  7. Dodamo kislo smetano ter maslo in premešamo.
  8. Jagode narežemo.
  9. Polovico kreme prelijemo čez piškotno dno, na kremo damo narezane jagode in prekrijemo s preostankom kreme.
  10. Dodamo še preostanek piškotnega testa in preko stepeno sladko smetano.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Če imate visok IQ, boste v hipu našli vse čebele
Naslednji članekDobri sosedje: To so rastline, ki jih morate posaditi poleg jagod, da bodo odlično uspevale