Hitro se zgodi, če pripravite marmelado, kompote in drugo ozimnico, da se pokvari, ko jo odprete in ne porabite v nekaj dneh. No, sedaj imamo rešitev tudi za to in zagotovo deluje.

Kaj morate storiti?

Po uporabi kozarec tesno zaprite in ga obrnite ‘na glavo’.

To je trik, s katerim se vaša ozimnica po odprtju zagotovo ne bo pokvarila

Obrnjeni kozarci so odličen način za ohranjanje svežine živil, kot so marmelade, ajvar, pinđur in drugi namazi. Ko kozarec po uporabi postavite na glavo, se vsebina pomakne proti pokrovu, kar zmanjša stik z zrakom, ki lahko povzroči razmnoževanje plesni in bakterij. To preprosto pravilo pomaga zaščititi hrano pred kvarjenjem in prepreči, da bi se pojavila neprijetna plesen.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekSlivov kolač z okusom po slivovih cmokih
Naslednji članekOptična iluzija: Vaš vid je izjemen, če najdete 3 skrite zajce v 13 sekundah