Hitro se zgodi, če pripravite marmelado, kompote in drugo ozimnico, da se pokvari, ko jo odprete in ne porabite v nekaj dneh. No, sedaj imamo rešitev tudi za to in zagotovo deluje.
Kaj morate storiti?
Po uporabi kozarec tesno zaprite in ga obrnite ‘na glavo’.
Obrnjeni kozarci so odličen način za ohranjanje svežine živil, kot so marmelade, ajvar, pinđur in drugi namazi. Ko kozarec po uporabi postavite na glavo, se vsebina pomakne proti pokrovu, kar zmanjša stik z zrakom, ki lahko povzroči razmnoževanje plesni in bakterij. To preprosto pravilo pomaga zaščititi hrano pred kvarjenjem in prepreči, da bi se pojavila neprijetna plesen.
Zadnji prispevki
- Recept za švedske mesne kroglice, kot jih dobite v priljubljeni trgovini s pohištvom
- Gnojenje s kokošjim gnojem: Kdaj koristi in kdaj škodi?
- To je recept za noro testo, ki ga lahko uporabite za pripravo kruha, pice, kolačkov, žemljic …
- Optična iluzija: Vsi lahko vidimo otroke, a le tisti z najbolj ostrimi očmi lahko v 7 sekundah opazijo banano
- To je sestavina, ki jo dodajte omakam namesto moke, da jih zgostite
- Kremna cvetačna juha je nekaj, kar bo pogosto na vašem jedilniku