Hitro se zgodi, če pripravite marmelado, kompote in drugo ozimnico, da se pokvari, ko jo odprete in ne porabite v nekaj dneh. No, sedaj imamo rešitev tudi za to in zagotovo deluje.
Kaj morate storiti?
Po uporabi kozarec tesno zaprite in ga obrnite ‘na glavo’.
Obrnjeni kozarci so odličen način za ohranjanje svežine živil, kot so marmelade, ajvar, pinđur in drugi namazi. Ko kozarec po uporabi postavite na glavo, se vsebina pomakne proti pokrovu, kar zmanjša stik z zrakom, ki lahko povzroči razmnoževanje plesni in bakterij. To preprosto pravilo pomaga zaščititi hrano pred kvarjenjem in prepreči, da bi se pojavila neprijetna plesen.
Zadnji prispevki
- Slastna čokoladna torta za vsako priložnost, da navduši
- Kako izbrati in skrbeti za krizanteme v lončkih?
- Na prvi pogled izgleda fantastično, okus je pa sploh odličen: Juha z rdečim zeljem
- Optična iluzija: Najdete krono na sliki sobe?
- 18 živil, ki jih morate uvesti v svojo prehrano, če vam izpadajo lasje
- Recept za slastno tribarvno čokoladno torto