Izjemno okusno in sočno pecivo za vsako priložnost. Všeč bo tudi tistim, ki nimajo radi preveč sladkih zadev.

Sestavine

Biskvit

  • 4 jajca
  • ščepec soli
  • 4 žlice sladkorja
  • 4 žlice moke
  • 2 žlici kakava v prahu
  • 1 zravnana žlička pecilnega praška
  • 2 žlici olja
  • vanilin sladkor ali ekstrakt vanilije

Preliv

  • 400 g višenj
  • 200 ml soka (odcejen iz 400 g višenj)
  • 5 žlic sladkorja – 100 g (po želji 150 g za slajšo torto)

Polnilo

  • 500 ml mleka
  • 4 žlice sladkorja (80 g)
  • 2 žlici moke
  • 4 žlice gustine
  • 1 vanilijev sladkor
  • 100 g margarine ali masla
  • 50 g sladkorja v prahu

Ganache

  • 150 g čokolade za kuhanje

Postopek

  1. Beljake, sol, sladkor zmešajte z električnim mešalnikom, da dobite kompaktno zmes.
  2. Dodajte rumenjake.
  3. Dodajte moko, kakav in pecilni prašek.
  4. Mešajte, da se sestavine združijo.
  5. Dodajte še vanilijev ekstrakt in vanilijev sladkor ter olje – mešajte dalje.
  6. Prelijte v pekač in na 180 stopinjah pecite približno 25 minut.
  7. V skledo dajte mleko, sladkor, moko, gustin, vanilijev sladkor in vse dobro premešajte.
  8. Kuhajte na zmernem ognju, dokler se zmes ne zgosti.
  9. Višnje s sokom dajte v skledo in dodajte sladkor – kuhajte približno 5 minut.
  10. Biskvit prepikajte z zobotrebcem in nanj položite preliv iz višenj. Počakajte, da se dobro vpije.
  11. 100 g margarine in sladkorja v prahu stepite skupaj in počasi dodajajte ohlajeno kremo.
  12. Ko dobite primerno zmes, z njo premažite kolač.
  13. Po vrhu prelijte stopljeno čokolado za kuhanje.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vaš vid je popoln, če vidite psa na sliki v 10 sekundah
Naslednji članekOptična iluzija: Nekje na postelji se skriva mačka, stavimo, da je ne najdete