Izjemno okusno in sočno pecivo za vsako priložnost. Všeč bo tudi tistim, ki nimajo radi preveč sladkih zadev.
Sestavine
Biskvit
- 4 jajca
- ščepec soli
- 4 žlice sladkorja
- 4 žlice moke
- 2 žlici kakava v prahu
- 1 zravnana žlička pecilnega praška
- 2 žlici olja
- vanilin sladkor ali ekstrakt vanilije
Preliv
- 400 g višenj
- 200 ml soka (odcejen iz 400 g višenj)
- 5 žlic sladkorja – 100 g (po želji 150 g za slajšo torto)
Polnilo
- 500 ml mleka
- 4 žlice sladkorja (80 g)
- 2 žlici moke
- 4 žlice gustine
- 1 vanilijev sladkor
- 100 g margarine ali masla
- 50 g sladkorja v prahu
Ganache
- 150 g čokolade za kuhanje
Postopek
- Beljake, sol, sladkor zmešajte z električnim mešalnikom, da dobite kompaktno zmes.
- Dodajte rumenjake.
- Dodajte moko, kakav in pecilni prašek.
- Mešajte, da se sestavine združijo.
- Dodajte še vanilijev ekstrakt in vanilijev sladkor ter olje – mešajte dalje.
- Prelijte v pekač in na 180 stopinjah pecite približno 25 minut.
- V skledo dajte mleko, sladkor, moko, gustin, vanilijev sladkor in vse dobro premešajte.
- Kuhajte na zmernem ognju, dokler se zmes ne zgosti.
- Višnje s sokom dajte v skledo in dodajte sladkor – kuhajte približno 5 minut.
- Biskvit prepikajte z zobotrebcem in nanj položite preliv iz višenj. Počakajte, da se dobro vpije.
- 100 g margarine in sladkorja v prahu stepite skupaj in počasi dodajajte ohlajeno kremo.
- Ko dobite primerno zmes, z njo premažite kolač.
- Po vrhu prelijte stopljeno čokolado za kuhanje.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Samo genij najde še en skrit obraz na sliki v 10 sekundah
- Vrhunski triki za boljši pridelek paradižnika – rodil bo dvakrat več
- Enostaven recept za cheesecake, pripravljen v 20 minutah
- Vam je ostalo nekaj vina? Tako ga lahko porabite
- Kako varno je igranje spletnih iger na srečo preko VPN?