Ni prave jeseni brez jabolčne pite. Tokrat pripravite malo drugačno, takšno, ki je super kremasta, sočna, polna jabolk in bo navdušila čisto vsakega.

Sestavine

  • 2 jajci
  • 50 g sladkorja
  • sol
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 100 ml mleka
  • 80 g pšenične moke
  • 25 g stopljenega masla
  • limonina in pomarančna lupina (neobvezno)

Postopek

  1. V skledo damo jajci.
  2. Dodamo sol in sladkor ter dobro premešamo.
  3. Ko je zmes puhasta, dodamo še mleko, stopljeno maslo in nadaljujemo z mešanjem.
  4. Previdno in počasi dodamo moko in jo z električnim mešalnikom premešamo počasi.
  5. Dodamo še pecilni prašek in limonino ter pomarančno lupinico za še boljši okus.
  6. Jabolka očistimo in olupimo ter narežemo na tanke krhlje.
  7. Vmešamo jih v zmes testa, tako da je čisto vsak krhelj obdan s testom.
  8. Pekač premažemo z maslom in vanj dodamo jabolčne krhlje.
  9. Prelijemo s stopljenim maslom in pečemo na 180 stopinjah 60 minut.2

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKislo zelje skriva nešteto zdravstvenih koristi
Naslednji članek5 stvari, ki jih ne bi smeli pripravljati v cvrtniku na vroč zrak