Ni prave jeseni brez jabolčne pite. Tokrat pripravite malo drugačno, takšno, ki je super kremasta, sočna, polna jabolk in bo navdušila čisto vsakega.
Sestavine
- 2 jajci
- 50 g sladkorja
- sol
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 100 ml mleka
- 80 g pšenične moke
- 25 g stopljenega masla
- limonina in pomarančna lupina (neobvezno)
Postopek
- V skledo damo jajci.
- Dodamo sol in sladkor ter dobro premešamo.
- Ko je zmes puhasta, dodamo še mleko, stopljeno maslo in nadaljujemo z mešanjem.
- Previdno in počasi dodamo moko in jo z električnim mešalnikom premešamo počasi.
- Dodamo še pecilni prašek in limonino ter pomarančno lupinico za še boljši okus.
- Jabolka očistimo in olupimo ter narežemo na tanke krhlje.
- Vmešamo jih v zmes testa, tako da je čisto vsak krhelj obdan s testom.
- Pekač premažemo z maslom in vanj dodamo jabolčne krhlje.
- Prelijemo s stopljenim maslom in pečemo na 180 stopinjah 60 minut.2