Rizi-bizi se pogosto znajde na naših jedilnik. Riž z grahom in korenčkom je priloga, ki se poda k mesu ali pa tudi samo k solati.
Sestavine
- 280 g riža
- 3,5 skodelice vode
- 200 g zamrznjene zelenjave (grah + korenje) ali surove, sveže
- 1 majhna čebula
- olje
- sol, poper, drobnjak
Postopek
- Na olju na kratko popražimo narezano čebulo, dodamo korenček in grah ter med občasnim mešanjem pražimo približno 10 minut. Če delamo s svežo zelenjavo, pri dušenju dodamo 2 žlici vode.
- Dodamo riž, začimbe in vso vodo, premešamo.
- Pokrito kuhamo na majhnem ognju približno 20 minut. Občasno premešamo.
- Ko se riž zmehča, ga premešamo, po potrebi dosolimo (ker riž vpije veliko soli), prilijemo pol skodelice vode, premešamo in pustimo pokrito stati do serviranja, vsaj 20 minut.