Ta edinstvena poslastica združuje tradicionalno pletenje z sladkim okusom čokoladnega namaza, ustvarjajoč nepozabno kombinacijo, ki bo osvojila srca vaših bližnjih ob praznični mizi.

Sestavine

  • 1 paket suhega kvasa
  • 1/2 skodelice polnomastnega mleka
  • 1/4 skodelice granuliranega sladkorja
  • 1/2 skodelice vode, segrete na 115 stopinj
  • 1 čajna žlička soli
  • 1/4 skodelice nesoljenega masla, stopljenega
  • 3,5 skodelice večnamenske moke
  • Približno 1 skodelica čokoladnega namaza

Postopek

  1. V majhno skledo dodajte vodo, kvas in 1 žličko sladkorja. Odstavite za 5 minut.
  2. V skledi stoječega mešalnika, opremljenega s kavljem za testo, zmešajte moko, preostali sladkor in sol.
  3. Dodajte stopljeno maslo, mleko in mešanico kvasa, mešajte, dokler se ne združi, nato pa pri srednji hitrosti pustite mesiti približno 7 minut ali dokler ne dobite gladkega testa.
  4. Testo dajte v naoljeno skledo, pokrijte s plastično folijo in postavite na toplo mesto, da vzhaja in podvoji prostornino, približno eno uro.
  5. Testo razdelite na pol, ga razvaljajte na pravokotnik, namažite površino z nekaj čokoladnega namaza in ga tesno zvijte kot rolado, začenši z ene od daljših strani.
  6. Hlebček po dolžini prerežite na pol (notranjost bo izpostavljena) in ga zvijte v dvonitno pletenico, pri čemer pazite, da stisnete zgornji in spodnji konec, da se zapre, položite na pekač, obložen s pergamentnim papirjem, in ponovite isti postopek z drugo polovico testa.
  7. Rahlo jih pokrijte s kuhinjsko krpo in postavite na toplo počivat za približno pol ure, medtem pa pečico segrejte na 200 stopinj.
  8. Kruh pecite približno 20 do 25 minut ali dokler ne postane zlato rjave barve naokoli, pustite, da se ohladi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNaredi sam: božične voščilnice s 3d učinkom
Naslednji članek7 znakov, da ima vaš šef narcistično motnjo