Ta edinstvena poslastica združuje tradicionalno pletenje z sladkim okusom čokoladnega namaza, ustvarjajoč nepozabno kombinacijo, ki bo osvojila srca vaših bližnjih ob praznični mizi.
Sestavine
- 1 paket suhega kvasa
- 1/2 skodelice polnomastnega mleka
- 1/4 skodelice granuliranega sladkorja
- 1/2 skodelice vode, segrete na 115 stopinj
- 1 čajna žlička soli
- 1/4 skodelice nesoljenega masla, stopljenega
- 3,5 skodelice večnamenske moke
- Približno 1 skodelica čokoladnega namaza
Postopek
- V majhno skledo dodajte vodo, kvas in 1 žličko sladkorja. Odstavite za 5 minut.
- V skledi stoječega mešalnika, opremljenega s kavljem za testo, zmešajte moko, preostali sladkor in sol.
- Dodajte stopljeno maslo, mleko in mešanico kvasa, mešajte, dokler se ne združi, nato pa pri srednji hitrosti pustite mesiti približno 7 minut ali dokler ne dobite gladkega testa.
- Testo dajte v naoljeno skledo, pokrijte s plastično folijo in postavite na toplo mesto, da vzhaja in podvoji prostornino, približno eno uro.
- Testo razdelite na pol, ga razvaljajte na pravokotnik, namažite površino z nekaj čokoladnega namaza in ga tesno zvijte kot rolado, začenši z ene od daljših strani.
- Hlebček po dolžini prerežite na pol (notranjost bo izpostavljena) in ga zvijte v dvonitno pletenico, pri čemer pazite, da stisnete zgornji in spodnji konec, da se zapre, položite na pekač, obložen s pergamentnim papirjem, in ponovite isti postopek z drugo polovico testa.
- Rahlo jih pokrijte s kuhinjsko krpo in postavite na toplo počivat za približno pol ure, medtem pa pečico segrejte na 200 stopinj.
- Kruh pecite približno 20 do 25 minut ali dokler ne postane zlato rjave barve naokoli, pustite, da se ohladi.