Tunin namaz je jed, ki jo imajo radi stari in mladi. Po našem receptu je enostaven in predvsem hiter za pripravo, poleg tega pa neporabljenega ni težko shraniti še za naslednji dan.

V vsakem primeru bo hitro izginil. Idealen je za h krekerjem, kot namaz na svež ali popečen kruh ali serviran v majhni posodici kot dodatna jed.

Dodatna prednost tuninega namaza po tem receptu? Tudi v hladilniku brez težav stoji nekaj dni.

Sestavine za tunin namaz

  • 2 trdo kuhani jajci
  • 150 do 200 g odcejene tune v lastnem soku iz konzerve
  • polovica manjše čebule, drobno nasekljane
  • 2 žlici majoneze
  • 1 žlica olivnega olja (če ste imeli tuno v olivnem olju, ga ne potrebujete)
  • malce svežega nasekljanega peteršilja
  • vejica peteršilja za okras (po želji)

Sestavine zadostujejo za eno družino.

Če namaz delate za eno osebo ali par, potem količine sestavin razpolovite. V tem primeru uporabite manjšo konzervo tune (80g) ter uporabite le eno jajce in eno žlico majoneze.

Priprava namaza

Z vilicami dobro pretlačite jajci, dokler zmes ne bo popolnoma homogena po teksturi in barvi. Dodajte tuno in olivno olje ter ponovno dobro pretlačite.

Dodajte še sesekljano čebulo, majonezo in polovico peteršilja ter dobro premešajte. Postavite v servirno posodo, posujte s preostalim peteršiljem in dodajte še nekaj vejic peteršilja za okras.

Serviranje

Servirajte s popečenim, še toplim hrustljavim kruhom ali krekerji.


Zadnji prispevki

Prejšnji članek5 najboljših daril za Valentinovo
Naslednji članekTo je najbolj smrtonosna bolezen na svetu (letno ubije več milijonov ljudi)