V vsakem primeru bo hitro izginil. Idealen je za h krekerjem, kot namaz na svež ali popečen kruh ali serviran v majhni posodici kot dodatna jed. Dodatni plus? Tudi v hladilniku stoji nekaj dni.

Sestavine

  • 2 trdo kuhani jajci
  • 150 do 200 g odcejene tune v lastnem soku iz konzerve
  • polovica manjše čebule, drobno nasekljane
  • 2 žlici majoneze
  • žlica olivnega olja (če ste imeli tuno v olivnem olju, ga ne potrebujete)
  • malce svežega nasekljanega peteršilja

Priprava

Z vilicami pretlačite jajci, dokler zmes ne bos popolnoma homogena po teksturi in barvi. Dodajte tuno in olivno olje ter ponovno dobro pretlačite.

Dodajte še sesekljano čebulo, majonezo in polovico peteršilja ter dobro premešajte. Postavite v servirno posodo, posujte s preostalim peteršiljem in dodajte še nekaj vejic peteršilja za okras.

Servirajte s popečenim, še toplim hrustljavim kruhom ali krekerji.