Če že razmišljate, kaj boste pripravljali za velikonočno pojedino, potem poleg šunke in hrena in potice, ne pozabite postaviti še “križevih” bombetk. Slastne so.

Sestavine

  • 1 paket kvasa
  • 1 skodelica mleka
  • 3 in 3/4 skodelice večnamenske moke
  • pol skodelice sladkorja
  • 2/3 skodelice rozin
  • 3 žlice kandiranih citrusov
  • 1 čajna žlička soli
  • 1 čajna žlička limonine lupinice
  • 1 čajna žlička pomarančne lupinice
  • četrt skodelice masla, stopljenega
  • 2 jajci

 Za glazuro:

  • 1,5 skodelice sladkorja v prahu
  • 1 jajčni beljak
  • Nekaj ​​polnomastnega mleka, če je potrebno

Postopek

  1. V majhno skledo smo dodali mleko in potresli malo sladkorja ter kvas.
  2. Premešali smo za sekundo in pustili stati, dokler se ni začelo peniti.
  3. V skledo stoječega mešalnika, smo dodali moko, sol, lupinico limone in pomaranče ter preostali sladkor. Vse suhe sestavine smo na kratko premešali in odstavili.
  4. V veliki merilni skodelici smo zmešali maslo in jajca ter to mešanico dodali k mešanici moke skupaj z mešanico kvasa in mleka.
  5. Mešali smo na srednje nizki ravni, dokler se vse ni povezalo in smo dobili lepljivo zmes, nato pa smo z nizko hitrostjo pustili, da se testo gnete, dokler ni postalo nekoliko bolj gladko.
  6. Dodali smo rozine in lupinico citrusov ter vse skupaj mešali. Testo smo stresli na delovno površino in ga oblikovali v kroglo.
  7. Položili smo ga v rahlo naoljeno skledo, pazili, da smo tudi vrh premazali z malo olja.
  8. Skledo smo pokrili s plastično folijo in postavili na toplo, da je vzhajalo, dokler se volumen ni podvojil.
  9. Ko je testo vzhajalo, smo ga stresli na rahlo pomokano površino in ga gnetli samo minuto.
  10. Testo smo razrezali na enake kose in vsakega oblikovali v kroglo.
  11. Nekaj pekačev smo obložili s pergamentnim papirjem in položili kroglice testa z robom navzdol na pripravljene pekače.
  12. Medtem ko smo čakali, da vzhajajo, smo segreli pečico.
  13. Ko so kroglice vzhajale, smo jih dobro premazali z jajcem in pekli, dokler niso postale zlato rjave. Postavili smo jih na hladilno rešetko, da so se ohladile.
  14. Medtem ko so se ohlajale, smo naredili kraljevsko glazuro. Mešali smo jajčni beljak in sladkor v prahu z ročno električno metlico, dokler nismo dobili goste konsistence glazure.
  15. Pazljivo smo z njo naredili vzorec na vrhu.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Vsi vidimo leva, kaj pa drugo žival? Dokažite, da imate visok IQ
Naslednji članekTeh 8 živil je zelo škodljivih za vaše zobe