Piščančje meso je zelo priljubljeno. Lahko ga pripravimo pečenega v pivskem testu, v rižoti, v solati .. skoraj povsod. Danes vam predstavljamo recept za paprikaš. Odličen, enostaven za pripravo in priljubljen v vsakem gospodinjstvu.
Sestavine
- 500 gramov piščančjih prsi
- korenček
- čebula
- 500 gramov zamrznjenega graha
- lovorjev list
- krompir
- paradižnikov koncentrat
- česen
Postopek
- Piščanca narežemo na kocke in začinimo z: olivnim oljem, soljo, poprom, mešanico začimb, papriko. Dobro premešamo in pustimo v hladilniku.
- Čebulo narežemo na kocke in pražimo 5 minut. Dodamo korenje in pražimo še 5 minut.
- Dodamo meso in vse skupaj pražimo 10 minut.
- Po 10 minutah dodamo zamrznjen grah in krompir. Začinimo s suho mešanico začimb in paradižnikovim koncentratom, dobro premešamo in dodamo lovorov list. Pustimo 5 minut.
- Prilijemo 500 ml vode in pustimo vreti skupaj 45 minut. Dodamo česen.
- Ko je juha že kuhana, v skledi zmešamo moko in toplo vodo ter dodajamo v ponev do želene gostote.
- Dodamo peteršilj in pustimo na ognju še nekaj minut. Po potrebi dosolimo.