Piščančje meso je zelo priljubljeno. Lahko ga pripravimo pečenega v pivskem testu, v rižoti, v solati .. skoraj povsod. Danes vam predstavljamo recept za paprikaš. Odličen, enostaven za pripravo in priljubljen v vsakem gospodinjstvu.

Sestavine

  • 500 gramov piščančjih prsi
  • korenček
  • čebula
  • 500 gramov zamrznjenega graha
  • lovorjev list
  • krompir
  • paradižnikov koncentrat
  • česen

Postopek

  • Piščanca narežemo na kocke in začinimo z: olivnim oljem, soljo, poprom, mešanico začimb, papriko. Dobro premešamo in pustimo v hladilniku.
  •  Čebulo narežemo na kocke in pražimo 5 minut. Dodamo korenje in pražimo še 5 minut.
  • Dodamo meso in vse skupaj pražimo 10 minut.
  • Po 10 minutah dodamo zamrznjen grah in krompir. Začinimo s suho mešanico začimb in paradižnikovim koncentratom, dobro premešamo in dodamo lovorov list. Pustimo 5 minut.
  • Prilijemo 500 ml vode in pustimo vreti skupaj 45 minut. Dodamo česen.
  • Ko je juha že kuhana, v skledi zmešamo moko in toplo vodo ter dodajamo v ponev do želene gostote.
  • Dodamo peteršilj in pustimo na ognju še nekaj minut. Po potrebi dosolimo.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekImate oči sokola, če lahko opazite metulja v tej uganki v manj kot 20 sekundah
Naslednji članekČe ščitnica ne deluje dobro, se izogibajte nekaterim živilom