Če si zaželite okusno jed na žlico, potem morate poskusiti to enolončnico, ki bo všeč vsem članom družine. Res je enostavna za pripravo.

Sestavine

  • 500 gramov teletine (pleče ali vrat)
  • 4 rdeče paprike
  • 2 čebuli
  • 1 korenček
  • 1 paradižnik
  • 1 rumena paprika
  • začimbe: sol, mešanica začimb

Postopek

  1. Meso narežemo na kocke, začinimo z malo olja, pol žlice mešanice začimb in malo soli.
  2. Do uporabe pustimo v hladilniku.
  3. Pekač naoljimo in spečemo rdečo papriko cca. Ko je pečena, jo damo v vrečko, da se ohladi, kasneje jih bomo lažje olupili.
  4. Na kocke bomo narezali 2 čebuli, 1 korenček, 1 olupljen paradižnik in 1 rumeno papriko.
  5. Čebulo, korenček in rumeno papriko pražimo v ponvi ali loncu 5 minut, nato dodamo meso in pražimo še dodatnih 5 minut. Dodamo sol.
  6. Prilijemo 200 ml vode in kuhamo na majhnem ognju 30 minut.
  7. V tem času bomo rdečo papriko, ki smo jo predhodno olupili, narezali na trakove in jo po 30 minutah dušenja mesa dodali skupaj k paradižniku.
  8. Kuhamo 10 minut, da spusti vodo in sok.
  9. Dodamo 300 – 400 ml vode, 1 žlico zelenjave in čili po želji.
  10. Kuhamo na majhnem ognju 30 minut in naša enolončnica je pripravljena.
  11. Meso bo popolnoma mehko in sočno.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Le ljudje z visokim IQ-jem bodo našli ribo na sliki
Naslednji članekTrik, s katerim se znebite vonjav iz koša za smeti