Če si zaželite okusno jed na žlico, potem morate poskusiti to enolončnico, ki bo všeč vsem članom družine. Res je enostavna za pripravo.
Sestavine
- 500 gramov teletine (pleče ali vrat)
- 4 rdeče paprike
- 2 čebuli
- 1 korenček
- 1 paradižnik
- 1 rumena paprika
- začimbe: sol, mešanica začimb
Postopek
- Meso narežemo na kocke, začinimo z malo olja, pol žlice mešanice začimb in malo soli.
- Do uporabe pustimo v hladilniku.
- Pekač naoljimo in spečemo rdečo papriko cca. Ko je pečena, jo damo v vrečko, da se ohladi, kasneje jih bomo lažje olupili.
- Na kocke bomo narezali 2 čebuli, 1 korenček, 1 olupljen paradižnik in 1 rumeno papriko.
- Čebulo, korenček in rumeno papriko pražimo v ponvi ali loncu 5 minut, nato dodamo meso in pražimo še dodatnih 5 minut. Dodamo sol.
- Prilijemo 200 ml vode in kuhamo na majhnem ognju 30 minut.
- V tem času bomo rdečo papriko, ki smo jo predhodno olupili, narezali na trakove in jo po 30 minutah dušenja mesa dodali skupaj k paradižniku.
- Kuhamo 10 minut, da spusti vodo in sok.
- Dodamo 300 – 400 ml vode, 1 žlico zelenjave in čili po želji.
- Kuhamo na majhnem ognju 30 minut in naša enolončnica je pripravljena.
- Meso bo popolnoma mehko in sočno.
Video recept
Zadnji prispevki
- Recept: Odličen namaz iz osliča
- Takšna je idealna temperatura, ki bi jo morali imeti v stanovanju, da bo prijetno toplo
- Recept za izvrstne slane buhtlje, ki so odličen prigrizek za vsako priložnost
- Optična iluzija: Imate dober vid? Poskusite najti psa na sliki v 10 sekundah?
- Recept za paradižnikovo juho, ki v teh dneh še kako prija
- Preizkusite ta trik in s tem poskrbite, da bo vaša kopalnica vedno dišeča