Mehki goveji zrezki, ki se kar stopijo v ustih, so zvezda tega recepta. Zraven se odlično priležejo domači njoki.

Sestavine

  • 800 g govejega stegna
  • 100 ml sončničnega olja
  • 3 stroki česna
  • 4 žlice sesekljanega peteršilja
  • 250 ml pasiranega paradižnika
  • 100 ml rdečega vina
  • 2 žlici slivove marmelade
  • 600 ml goveje juhe
  • 2 žlički mediteranskih začimb (rožmarin, origano, bazilika)
  • 1 čajna žlička zeliščne začimbne mešanice, poper, sol
  • 10 žlic ostre moke

Postopek

  1. Meso narežemo na zrezke, nato pa jih potolčemo s kladivom za meso. Solimo ali natremo z mešanico zeliščnih začimb.
  2. Za peko si pripravimo globoko posodo s pokrovom. Idealen je ognjevaren ali glinen lonec, primeren pa je tudi vsak drug. Če nimate pokrova, boste potrebovali aluminijasto folijo, da ga pokrijete.
  3. Česen drobno sesekljamo, prav tako peteršilj. Pekač naoljimo.
  4. Vsak zrezek z vsake strani povaljamo v moki in položimo na pladenj. Po dnu pekača položimo zrezke. Med vsako vrsto potresemo česen in peteršilj.
  5. Meso prelijemo z mešanico paradižnika, vina in slivove marmelade. Dodamo začimbe, na koncu vse skupaj zalijemo z juho. Tekočine naj bo toliko, da pokrije vso meso, približno za prst nad zadnjo vrstico mesa.
  6. Brez mešanja pokrijemo in jih postavimo v pečico, ogreto na 160*C. Pečemo 3 ure. Po 3 urah vzamemo iz pečice, zrezke nežno pretresemo z vilicami, nato pa vrnemo v pečico še za pol ure.
  7. Zrezki so zdaj pripravljeni. Morajo biti mehki, tako da za rezanje skoraj ne potrebujete noža. Postrežemo s prilogo po želji. Domači njoki so najboljši!

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Samo inteligentna oseba bo našla 5 razlik v 15 sekundah
Naslednji članekPomagajte paradižnikom, da ostanejo zdravi v deževnem obdobju