Marsikaj lahko naredite z drobnjakom! To skromno zelišče je del družine čebule, kar pomeni, da ima podoben začinjen okus, čeprav bi morali pojesti veliko količino, da bi dobili okus po čebuli. Drobnjak je tudi enostavno gojiti, tako ga lahko imate pri roki kadar koli ga želite. Je odličen dodatek številnim obrokom in jepreprost način, da svojemu kuhanju dodate dodaten okus in barvo.

1. Dodate ga na pečen krompir

Ena najbolj veličastnih stvari, ki jo lahko naredite z drobnjakom, je, da ga potresete po pečenem krompirju. Čudovito se ujema s klasičnimi prelivi iz kisle smetane in masla, ki ga lahko priložite h krompirju. Drobnjak je pogost dodatek pečenemu krompirju v restavracijah, vendar lahko enako storite doma, tako da ga nekaj narežete na vrh krompirja, ko ga vzamete iz pečice.

2. Okrasite kremne juhe

Narezan drobnjak bi se izgubil v skledi navadne juhe, ker je precej tekoča. Vendar pa je popoln dodatek h krožniku kremne krompirjeve juhe ali juhe iz zelenjave. Doda ravno pravšnji pikanten okus, pa tudi veliko količino barve. Ko enkrat poskusite drobnjak v svojem najljubšem receptu za kremno juho, je ne boste nikoli več jedli brez njega.

3. Naredite zeliščno maslo

Maslo, prepojeno z zelišči, je tako čudovita predjed, ko imate goste in tudi okusen način, da vsakodnevni večerji dodate gurmanski pridih. Za pripravo preprosto zmehčate maslo, nato ga povaljajte v narezanem drobnjaku. Oblikujte in shranite v hladilniku.

5 načinov, kako v kuhinji uporabiti drobnjak

4. Odlično se poda k ribi

Ribji file ne potrebuje veliko več kot le malo soli in zdrobljenega črnega popra. Vendar je drobnjak odličen dodatek k skoraj vsaki ribi, ki jo pečete v pečici ali na žaru. Svež drobnjak narežite na ribe tik pred serviranjem.

5. Dodajte ga k solati

Če še nikoli niste imeli solate z zelišči, je zdaj pravi čas, da jo poskusite. Narezan svež drobnjak popestri vašo najljubšo zelenjavno solato. Uporabite ga lahko tudi za pripravo svežega preliva za solato. Poskusite zmešati drobnjak z olivnim oljem, rdečim vinskim kisom, česnom, soljo in poprom. To je okusen in zdrav način za preliv katere koli zelenjavne solate.

NE SPREGLEJTE: Recept: Solata s kumaricami in lubenico


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Bučkini polpeti
Naslednji članekPreverite, kako koprivo koristno uporabiti na vrtu


1 komentar

  1. […] Drobnjak lahko posadite spomladi v majhne lončke in ga okoli maja-junija prenesete na prosto. Pobirate ga lahko, ko je visok približno štiri centimetre, preden začne cveteti. Ponavadi ga nabiramo samo z rokami, lahko pa ga režete s kuhinjskimi škarjami. Če pustite, da vaš drobnjak odcveti, bo odvrgel nova semena in vaša rastlina drobnjaka bo naslednjo pomlad dvakrat večja. Če ne veste, kje ga uporabite, preberite: 5 načinov, kako v kuhinji uporabiti drobnjak […]

Comments are closed.