Sezona bučk se je uradno pričela. Vsi, ki gojimo to zeleno podolgovato zelenjavo, vemo, da bogato obrodijo, zato nam včasih zmanjka idej, kaj lahko pripravimo iz njih. Poleg juh in nadevanih bučk lahko pripravimo tudi slastne polpete, ki se odlično izkažejo kot nadomestilo za meso.

Sestavine

  • 800 g bučk
  • 100 g sira (Edamec, Gauda)
  • 2 jajci
  • 1 žlica kisle smetane
  • 2 žlici drobtin
  • sol in poper po okusu

Postopek

Najprej operemo in naribamo bučke v večjo posodo ter jih posolimo. Pustimo jih stati približno 20 minut, da spustijo vso vodo. Nato jih ožamemo in vrnemo v posodo.

, Recept: Bučkini polpeti

Naribamo sir in ga dodamo bučkam. Dodamo še jajci, kislo smetano, drobtine ter solimo in popramo po okusu. Dobro premešamo, da dobimo kompaktno maso – če je masa še nekoliko preredka, dodamo še drobtin. Iz mase oblikujemo za dlan velike polpete in jih spečemo na olju, dokler niso zlatorjave barve. Lahko jih spečemo tudi v pečici ali cvrtniku na vroč zrak brez olja.

, Recept: Bučkini polpeti

TOP recept: Polnjene paprike, pripravljene v cvrtniku na vroč zrak


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako se na hitro ohladiti, ko vam je vroče?
Naslednji članek5 načinov, kako v kuhinji uporabiti drobnjak