Sezona bučk se je uradno pričela. Vsi, ki gojimo to zeleno podolgovato zelenjavo, vemo, da bogato obrodijo, zato nam včasih zmanjka idej, kaj lahko pripravimo iz njih. Poleg juh in nadevanih bučk lahko pripravimo tudi slastne polpete, ki se odlično izkažejo kot nadomestilo za meso.
Sestavine
- 800 g bučk
- 100 g sira (Edamec, Gauda)
- 2 jajci
- 1 žlica kisle smetane
- 2 žlici drobtin
- sol in poper po okusu
Postopek
Najprej operemo in naribamo bučke v večjo posodo ter jih posolimo. Pustimo jih stati približno 20 minut, da spustijo vso vodo. Nato jih ožamemo in vrnemo v posodo.
Naribamo sir in ga dodamo bučkam. Dodamo še jajci, kislo smetano, drobtine ter solimo in popramo po okusu. Dobro premešamo, da dobimo kompaktno maso – če je masa še nekoliko preredka, dodamo še drobtin. Iz mase oblikujemo za dlan velike polpete in jih spečemo na olju, dokler niso zlatorjave barve. Lahko jih spečemo tudi v pečici ali cvrtniku na vroč zrak brez olja.
TOP recept: Polnjene paprike, pripravljene v cvrtniku na vroč zrak