Pražite čebulo, pečete jajca, kuhate golaž, pripravljate kislo zelje? Vsa ta priprava pušča v kuhinji neprijeten vonj, ki se lahko zažre tudi v oblačila in ga s sabo nosite še več ur. Če želite nevtralizirati ta vonj, ki ga je mimogrede res težko odstraniti, poskusite nekaj izmed naših rešitev.

Tako odstranite vonj po kuhanju:

  1. Skuhajte limone
  2. Skuhajte kavno usedlino
  3. Uporabite paro in kis
  4. Odprite okna in vključite napo
  5. Posoda s sodo bikarbono

Poglejmo še vse te načine, ki smo jih zgoraj navedli, podrobneje, da boste zagotovo odstranili vse vonjave.

1. Skuhajte limone

Naredite limonino paro, da nevtralizirate ostre vonjave. Preprosto prerežite limono na pol, jo dodajte v lonec z vrelo vodo in pustite vreti deset minut. Če imate od kuhanja ostanke limonine lupine ali koščke, jih lahko zavrete! Za še večjo učinkovitost v vodo stresite žlico sode bikarbone.

2. Skuhajte kavno usedlino

Le kdo ne obožuje jutranjega vonja po kavi? Skuhajte sveži lonec kave ali kavne usedline v plitvih skledah, saj to lahko pomaga absorbirati vonjave po kuhanju.

Vonj po kavi odpravi neprijetne vonjave
Vonj po kavi odpravi neprijetne vonjave

3. Uporabite paro in kis

Podobno kot kuhanje limon je kisova para odličen način za nevtralizacijo močnih vonjav. Dodajte pol skodelice kisa v eno skodelico vode in zavrite na štedilniku med kuhanjem (ali kasneje), da absorbira morebitne vonjave v zraku.

4. Odprite okna in vključite napo

To se morda zdi očitno, vendar je eden najboljših načinov, da se znebite vonjav, da odprete okna in uporabite napo, če jo imate. Prezračevanje je ključnega pomena!

5. Posoda s sodo bikarbono

Če vam je večerja pustila trdovratne vonjave, poskusite čez noč pustiti skledo ali dve sode bikarbone ali kisa na pultu. Lahko tudi kuhate z eno v bližini, da absorbira vonj, ko se pojavi.

NE SPREGLEJTE: Kako odpraviti vonj v košu za smeti v 20 sekundah ali manj

Prejšnji članekRecept: Kremasta čokoladna sladica, ki je božanskega okusa (hitro pripravljena)
Naslednji članekRecept: Ferrero Rocher kozarčki, ki so tako dobri, da ne boste pojedli samo enega