V hladnih dneh se nič bolj ne prileže kot krožnik nečesa krepkega in toplega. Med takšne jedi spada golaž, klasični goveji golaž, ki se kuha vsaj 3 ure na rahlem ognju in odišavi kuhinjo z omamnimi vonji in je najboljši naslednji dan.

Sestavine za 4 osebe

  • 1 kg govejega mesa (priporočamo bočnik ali goveje stegno)
  • 1 kg čebule
  • 0,5 dcl kisle vode
  • 3 žlice olja
  • 4 stroki česna
  • 3 žlice paradižnikove mezge
  • majaron
  • šetraj
  • sol
  • poper
  • rdeča paprika
  • lovorjev list
  • voda
, Recept: Klasični golaž z govedino
Zlato pravilo: Kolikor mesa, toliko čebule.

Postopek

  1. Najprej očistite in sesekljajte čebulo na drobno. V večjem loncu segrejte olje in dodajte čebulo. Pražite kar nekaj časa in občasno premešajte.
  2. Pripravite meso. Narežite ga na enakomerno velike kocke in dajte na stran.
  3. Preverite, kako je s čebulo, ji dodajte kislo vodo in še malo pražite, da postekleni. Dodajte meso in pražite dalje.
  4. Ko je meso že obarvano, dodajte še na drobno sesekljan česen in počakajte, da zadiši. Dodajte paradižnikovo mezgo in vse začimbe po okusu ter tri lovorjeve liste. Z začimbami ne pretiravajte, saj se okus razvije iz razkuhane čebule.
  5. Zalijte s poljubno količino vode, če želite, da je golaž bolj goste teksture, je dodajte manj. Počakajte, da zavre in zmanjšajte temperaturo na kuhališču.
  6. Na nizkem ognju kuhajte približno 3 ure.
  7. Postrezite s polento, kruhom, vodnimi žličniki, njoki, pire krompirjem …

Najbolje je, da golaž pripravite en dan vnaprej, saj se najboljši okus razvije šele naslednji dan.

POVEZANO: Recept: Krompirjev golaž s hrenovko


Zadnji prispevki

Prejšnji članekBolečina v ušesu: Kako si pomagati z naravnimi pripravki
Naslednji članek5 načinov, kako ohraniti toploto v vaši hiši in ​​hkrati prihraniti denar