Čeprav je vaša pečica eno izmed vaših najboljših orodij za kuhanje, je pomembno vedeti, da je tudi ena najnevarnejših naprav v vašem domu. Da bo vaše kuhanje varno in vaša kuhinja brez ognja, je tukaj nekaj preprostih nasvetov, ki jih morate upoštevati.

Postavitev mastne hrane preblizu toplote

Na primer jedilno olje, ko je preblizu vira toplote, lahko sproži plamen. To je požar, ki samo čaka, da se zgodi. Naj bodo dobro naoljena živila, zlasti tista z visoko vsebnostjo vlage, postavljena na nižje rešetke pečice med peko.

Uporaba voščenega papirja namesto pergamentnega papirja

Med uporabo voščenega in pergamentnega papirja pri peki je precejšnja razlika. Voščeni papir ni odporen na visoke temperature, kot je pergamentni papir, zato se bo zagotovo stopil pod dolgotrajno visoko temperaturo, kar lahko privede do vžiga. Raje uporabite voščeni papir za namene, za katere je primeren, na primer za zavijanje sira.

5 pogostih napak, zaradi katerih lahko v vaši pečici zagori
Čiščenje pečice

Padanje hrane v pečico

Vzdrževanje relativno čiste pečice ima veliko razlogov. Ostanki se lahko vnamejo ali vsaj zagorijo, kar povzroči kajenje na dnu pečice. Večji kosi hrane so še hujši, na primer, če pečete bageto in kos pade. Ko se posušijo v pečici, postanejo še bolj vnetljivi in se lahko hitro vnamejo. Vedno postavite razsuto hrano na pekač in pred in po vsaki uporabi preverite, ali je kaj ostankov na dnu pečice.

Uporaba napačnih nastavitev

Vedno natančno preberite recept in se prepričajte, kako pravilno uporabljati pečico, preden začnete s peko. Enostavne napake, kot je nastavitev pečice na žar namesto pečenja ali izbiranje samočistilne možnosti, lahko hitro povzročijo požar.

Pustite hrano brez nadzora

Kuhanje brez nadzora povzroči kar 33 odstotkov požarov v domovih. Vsakič, ko pustite hrano brez nadzora v pečici, obstaja tveganje za požar ali pa preprosto pozabite, kako dolgo se že peče. Vedno pazite na hrano, ki jo pečete, in nastavite časovnik kot opomnik, da ne pozabite izvleči posode iz pečice.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept za slastno borovničevo sirno torto (borovničev cheesecake), ki se ne peče
Naslednji članekRecept za popolno pečeno svinjsko ribico (file)