Tatarski biftek na bogato obloženi praznični mizi ne sme manjkati. Mnogi ga raje pripravljajo sami, saj je to zelo delikatna zadeva, ki ne sme dolgo stati v hladilniku. Poglejte, kako ga lahko pripravite tudi vi.
Sestavine
- 50 dkg govejega mesa (pljučna)
- 1 rumenjak
- 2 žlicis esekljane čebule
- 2 drobno sesekljani kumarici
- 2 žlički kaper
- 3 žličke sesekljanega peteršilja
- 1/2 žličke sladke ali pekoče paprike
- 3 slane sardelne filete
- 2 žlički gorčice
- 2-3 žličke majoneze
- sol, poper po okusu
Postopek
Meso očistimo, ga narežemo na drobne kocke, ali ga na grobo zmeljemo in ga mariniramo z nekaj žlicami olja že dan pred pripravo. Naslednji dan v multipraktiku zmeljemo vse ostale sestavine, nato dodamo meso in še enkrat zmeljemo. Tatarc naj počiva nekaj ur pred serviranjem.
Zadnji prispevki
- Kako očistiti predmete, izpostavljene plesni?
- Recept za puhaste burger bombete, ki se kar stopijo v ustih
- To morate storiti, da bodo hortenzije cvetele modro
- Recept za najboljši bezgov sirup (sedaj je čas)
- Če boste kremne juhe pripravljali tako, si bodo vsi želeli še več
- Tedenski jedilnik: Ideje za kosilo za tekoči teden #57