Sezona jagod je na vrhuncu. Iz njih lahko pripravite sok, marmelado … Ne pozabite pa na kakšen dober kolač, kot ta v nadaljevanju.
Sestavine
- 3 jajca
- 1 skodelica granuliranega sladkorja
- 1/2 skodelice navadnega grškega jogurta
- 1 1/3 skodelice večnamenske moke
- 2 žlički pecilnega praška
- 1/4 žličke morske soli
- 1/3 skodelice sončničnega olja
- 200 g jagod
- 1 žlička oljčnega olja 5 ml
- sladkor v prahu za okras
Postopek
- Jajca razbijte v veliko skledo, dodajte sladkor in grški jogurt ter z električnim mešalnikom mešajte, dokler ne dobite rahle in kremaste teksture, približno 2 minuti.
- Dodajte moko in pazite, da jo precedite skozi fino cedilo, ko jo dodajate v skledo, da presejete moko, nato dodajte pecilni prašek, sol in sončnično olje ter ponovno mešajte z električnim mešalnikom, dokler ne dobite gosto in kremasto testo, približno 2 do 3 minute.
- Z jagod (ki so bile že oprane in posušene) odstranite zelene liste, nato vsako jagodo razrežite na 4 enakomerne kose in nato odrežite pecelj.
- V testo dodajte narezane jagode, z lopatko nežno premešajte testo, dokler ni vse dobro premešano.
- Okrogel pekač obložite s pergamentnim papirjem in stranice premažite z olivnim oljem, nato dodajte testo v pekač.
- Pekač dodajte v predhodno ogreto pečico na 180 C.
- Po približno 40 minutah bi morala biti torta popolnoma pečena, samo prebodite z zobotrebcem v sredini, če izstopi čisto, je pripravljena, vzemite torto iz pečice in pustite počivati na sobni temperaturi.
- Ko je torta dovolj hladna, jo odstranite iz pekača in posujte s sladkorjem.