Sezona jagod se je začela. Iz njih lahko pripravite marmelado, sladice in tudi sok – domači je najboljši. Predlagamo vam, da ga pripravite večje količine, saj se zna zgoditi, da ga bo prehitro zmanjkalo.

Sestavine

  • 2 kg jagod
  • 2 l vode
  • 1 kg sladkorja
  • 1 limona
  • 2 majhni vrečici citronske kisline

Postopek

  • V lonec vlijemo vodo in sladkor, nato postavimo na srednji ogenj.
  • Jagode operemo in odstranimo peclje ter jih zmiksamo s paličnim mešalnikom.
  • V vrelo vodo dodamo jagode in kuhamo 30 minut.
  • S površine vedno odstranimo peno.
  • Proti koncu kuhanja dodamo limonin sok in citronsko kislino.
  • Sok nalijemov sterilizirane steklenice in jih shranimo na hladnem in suhem mestu.

Video recept

Jagodni sok lahko pripravite tudi po spodnjem videu receptu.


Zadnji prispevki

Prejšnji članekRecept: Jaffa torta – odlična pomarančna torta, ki se ne peče
Naslednji članekKako prepražiti čebulo, brez da zasmradite celo hišo