Ta torta združuje nežno breskev, kremasto smetano in hrustljave piškote v popolno sladico. Enostavna za pripravo in čudovito okrašen s stepeno smetano ter sočnimi koščki breskev, bo navdušila vaše brbončice.
Sestavine (recept za kalup 20 cm)
- 200 g mletih piškotov
- 100 g stopljenega masla
- 400 g smetane
- 50 g sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 1 vrečka instantne želatine
- 200 g grškega jogurta
- 100 g koščkov breskve
Postopek
- Piškote zmešajte z maslom in jih potisnite na dno modela.
- Postavite v hladilnik, da se strdi.
- Zmešajte smetano s sladkorjem in vanilijevim sladkorjem.
- Dodajte instant želatino in nadaljujte z mešanjem.
- Dodajte jogurt in mešajte, dokler se ne združi.
- Vmešajte breskve.
- Kremo prenesite v model, jo zgladite in postavite v hladilnik.
- Torto okrasite s stepeno smetano in koščki breskev.