Raca s pomarančo združuje bogastvo sočnega mesa z osvežilno sladkobo pomaranče. Ta klasika je kot nalašč za Martinovo pojedino, ko želite goste ali družino razveseliti z edinstveno kombinacijo okusov.

Sestavine

  • 1 cela raca (približno 2 kg)
  • 2 pomaranči (sok in lupina)
  • 2 žlici medu
  • 4 stroki česna (drobno sesekljani)
  • 1 čebula (sesekljana)
  • 100 g krušnih drobtin
  • 100 g suhih marelic (sesekljanih)
  • 1/2 skodelice orehi (sesekljani, po želji)
  • Sol in poper po okusu
  • 2 žlici oljčnega olja

Postopek

  1. V skledi zmešajte drobtine, sesekljane suhe marelice, orehe, sesekljan česen, sok in lupinico ene pomaranče, sol in poper. Vse skupaj dobro premešajte.
  2. Pečico segrejte na 180 °C. Raco očistite, notranjost solite in poprajte. Nadevajte jo s pripravljenim nadevom. V majhni skledi zmešajte sok druge pomaranče in med. Z mešanico prelijte raco in jo enakomerno obložite.
  3. Položite raco v pekač, pokapajte z oljčnim oljem in prelijte s preostalo marinado. Pecite v pečici približno 1,5 do 2 uri, občasno prelijte z omako iz pekača, da ostane sočna.
  4. Po pečenju pustite raco počivati 10 minut, preden jo narežete. Postrezite s prilogo po želji, kot je pečen krompir ali zelenjava, in uživajte v bogatih okusih te prefinjene jedi.

Pečena raca v pomarančni omaki je odlična izbira za prihajajoče martinovanje


Zadnji prispevki

Prejšnji članekOptična iluzija: Nekje na sliki se skriva črna mačka, najdite jo v 10 sekundah
Naslednji članekNa to mesto v hiši nikoli ne obešajte stenske ure, saj to prinaša nesrečo