Prigrizki ne smejo manjkati na praznovanjih. Če ste naveličani narezkov in kanapejev, so sirni profiteroli prava rešitev. Enostavni za pripravo in res okusni.
Sestavine
- 125 g mleka
- 125 g vode
- 100 g masla
- ščepec soli
- začimbe
- 140 g moke
- 4 jajca
- 150-170 g sira
- poljuben nadev (zelenjava, namaz, salame)
Postopek
- V ponev damo mleko (125 g), vodo (125 g), maslo (100 g), ščepec soli in začimbe.
- Zavremo, dodamo moko (140 g) in na hitro mešamo, da postane gladka zmes.
- Nato testo prestavimo v skledo. Med mešanjem testa dodajamo eno jajce naenkrat (4 kos).
- Testo naj gladko.
- Dodamo nariban sir (120 g) in premešamo.
- Testo prenesemo v slaščičarsko vrečko z nastavkom 12-16 mm in nabrizgamo kupčke na pekač, obložen s peki papirjem.
- Po vrhu potresemo z naribanim sirom in pečemo pri 170 C, 40-45 minut.
- Pustimo, da se ohladijo.
- Razpolovimo in na sredino damo nadev po želji. Lahko je rezina salame, kumarica in kremni sir.