Ta musaka z zeljem in mletim mesom je tako okusna, da jo boste pripravljali vedno znova. Okus musake lahko prilagodite z različnimi začimbami.
Sestavine
- 400 g mešanega mletega mesa
- 200 ml kuhanega paradižnika (ali koncentrata iz tube)
- 100 ml rdečega ali belega vina
- 2 čebuli
- 4 krompirji
- polovica zeljne glave (lahko cela, vendar manjša)
- majhna skodelica riža (150 ml skodelica)
- 3 jajca
- 4 žlice kisle smetane
- sol, poper, mleta rdeča paprika, origano, timijan…
Postopek
- Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo meso in ga med mešanjem pražimo, da razpade.
- Zalijemo z vinom, solimo ali popramo in pustimo, da vino izhlapi. Nato dodamo paradižnik, mleto rdečo papriko, malo vode in dušimo na majhnem ognju približno 15-20 minut.
- Zeljno glavo narežemo in blanširamo v vreli slani vodi. Če je zelje mlado, to ni potrebno.
- Na olju prepražimo čebulo, dodamo odcejeno zelje, približno 1 dl vode in med mešanjem pražimo približno 15 minut. Začinimo po okusu.
- Krompir olupimo, narežemo na rezine in na kratko prekuhamo.
- Skuhamo riž.
- V pomaščeno ognjevarno posodo zložimo plast krompirja, nato plast mesa, nato plast riža in na koncu plast zelja.
- Vse skupaj zalijemo z mešanico jajc in kisle smetane, ki jo stepemo z metlico in začinimo po okusu (zelenjava, poper ali sol).
- Pečemo v pečici na 180℃ približno 25 minut, dokler se lepo zlato ne obarva.
Video recept
Zadnji prispevki
- Polnjene piščančje prsi z gobami, šunko in sirom – odlično kosilo
- Te rastline bodo rastle kot nore, če jim dodate malo vašega najljubšega napitka
- Recept za pecivo z jagodami, pripravljeno v 15 minutah
- Optična iluzija: Če kobilico najdete v 10 sekundah, imate visok IQ
- Recept za sirni souffle, izjemna jed, ki poboža brbončice
- Če boste uporabili te trike, vaša črna oblačila ne bodo pobledela po pranju