Slastno pecivo je pripravljeno iz dveh različnih čokoladnih namazov, pokrito s puhasto sladko smetano.
Sestavine
BISKVIT:
- 3 jajca
- 3 žlice sladkorja
- 3 žlice mleka
- 1 žlica olja
- 3 žlice moke
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 3 žlice čokolade v prahu
- 3 žlice praženih mletih lešnikov
- 150 ml čokoladnega mleka
KREMA:
- 1 liter mleka
- 100 g sladkorja
- 3 vanilijevi pudingi
- 300 ml sladke smetane
- 5 žlic svetlega čokoladnega namaza
- 5 žlic temnega čokoladnega namaza
DEKORACIJA:
- 200 ml smetane za stepanje
Postopek
- V skledo dodamo puding, sladkor in malo mleka, sestavine premešamo.
- Preostanek mleka vlijemo v lonec in zavremo.
- Ko mleko zavre, ga odstavimo.
- Pripravljen puding vmešamo in ponovno zavremo.
- Kuhan puding vlijemo v skledo, pokrijemo s folijo za živila in pustimo, da se ohladi.
- Ohlajenega premešamo z mešalnikom.
- Razdelimo ga na dva enaka dela.
- V en del dodamo svetli čokoladni namaz.
- Dodamo polovico stepene smetane, nato pa vse zmešamo z mešalnikom.
- V drugi del dodamo temen čokoladni namaz in ga premešamo.
- Dodamo preostalo polovico stepene smetane, vse zmešamo z mešalnikom. Damo na stran.
- Moko zmešamo s pecilnim praškom.
- V skledo dodamo jajca in sladkor, ki jih penasto umešamo.
- Dodamo olje in mleko, sestavine na kratko zmešamo na nižji hitrosti.
- Naprej dodamo pripravljeno moko, čokolado v prahu in lešnike, sestavine mešamo na nižji hitrosti.
- Pekač 20 x 35 cm namastimo in pomokamo.
- Pripravljeno zmes vlijemo in razporedimo po pekaču.
- Damo v pečico na 180 stopinj za približno 25 minut.
- Ko biskvit vzamemo iz pečice, ga še vročega prelijemo s čokoladnim mlekom in pustimo, da se biskvit vpije in ohladi.
- Biskvit namažemo s svetlo kremo. Nato s temno in po vrhu dodamo še stepeno smetano.
- Pustimo v hladilniku, da se strdi.