Slastno pecivo je pripravljeno iz dveh različnih čokoladnih namazov, pokrito s puhasto sladko smetano.

Sestavine

BISKVIT:

  • 3 jajca
  • 3 žlice sladkorja
  • 3 žlice mleka
  • 1 žlica olja
  • 3 žlice moke
  • 1 čajna žlička pecilnega praška
  • 3 žlice čokolade v prahu
  • 3 žlice praženih mletih lešnikov
  • 150 ml čokoladnega mleka

KREMA:

  • 1 liter mleka
  • 100 g sladkorja
  • 3 vanilijevi pudingi
  • 300 ml sladke smetane
  • 5 žlic svetlega čokoladnega namaza
  • 5 žlic temnega čokoladnega namaza

DEKORACIJA:

  • 200 ml smetane za stepanje

Postopek

  1. V skledo dodamo puding, sladkor in malo mleka, sestavine premešamo.
  2. Preostanek mleka vlijemo v lonec in zavremo.
  3. Ko mleko zavre, ga odstavimo.
  4. Pripravljen puding vmešamo in ponovno zavremo.
  5. Kuhan puding vlijemo v skledo, pokrijemo s folijo za živila in pustimo, da se ohladi.
  6. Ohlajenega premešamo z mešalnikom.
  7. Razdelimo ga na dva enaka dela.
  8. V en del dodamo svetli čokoladni namaz.
  9. Dodamo polovico stepene smetane, nato pa vse zmešamo z mešalnikom.
  10. V drugi del dodamo temen čokoladni namaz in ga premešamo.
  11. Dodamo preostalo polovico stepene smetane, vse zmešamo z mešalnikom. Damo na stran.
  12. Moko zmešamo s pecilnim praškom.
  13. V skledo dodamo jajca in sladkor, ki jih penasto umešamo.
  14. Dodamo olje in mleko, sestavine na kratko zmešamo na nižji hitrosti.
  15. Naprej dodamo pripravljeno moko, čokolado v prahu in lešnike, sestavine mešamo na nižji hitrosti.
  16. Pekač 20 x 35 cm namastimo in pomokamo.
  17. Pripravljeno zmes vlijemo in razporedimo po pekaču.
  18. Damo v pečico na 180 stopinj za približno 25 minut.
  19. Ko biskvit vzamemo iz pečice, ga še vročega prelijemo s čokoladnim mlekom in pustimo, da se biskvit vpije in ohladi.
  20. Biskvit namažemo s svetlo kremo. Nato s temno in po vrhu dodamo še stepeno smetano.
  21. Pustimo v hladilniku, da se strdi.

Video recept


Zadnji prispevki

Prejšnji članekNapake, ki jih delamo pri shranjevanju sadja in so zelo pogoste
Naslednji članekPiščančja prsa, pripravljena v cvrtniku na vroč zrak