Če imate radi čokolado, potem bodo te čokoladne kocke nebesa za vas. Enostavne so za pripravo, okus pa bo navdušil čisto vse, tudi tiste, ki niso preveliki ljubitelji sladkih pregreh.
Sestavine
- 150 ml mleka
- 120 ml sončničnega olja
- 100 g sladkorja
- 2 žlici grenkega kakava
- 10 g pecilnega praška
- 125 g moke
Za kremo:
- 200 ml sladkane smetane za stepanje
- 80 g mlečne čokolade
Za ganache:
- 100 g temne čokolade
- 150 ml sladkane smetane za stepanje
Postopek
- V skledo vlijte mleko in mu dodajte olje, sladkor in kakav. Dobro premešajte.
- Dodajte moko, pecilni prašek in narahlo vmešajte v zmes, da ne ostanejo grudice.
- Zmes prelijte v pekač, ki ste ga obložili s peki papirjem ali ga dobro namastili in dajte v predgreto pečico na 180 stopinj. Pecite približno 15-20 minut.
- Ko je biskvit pečen, pustite, da se ohladi.
- V skledi stepite smetano do čvrstega. Dodajte ji 80 g stopljene (mlačne) mlečne čokolade in mešajte dalje, da dobite kremo.
- Kremo nato premažite preko ohlajenega biskvita. Če želite, ga lahko pred mazanje namočite z malo mlačnega mleka.
- Pecivo sedaj postavite v hladilnik za vsaj 20 minut in medtem pripravite ganache.
- V kozico dajte tekočo sladko smetano in na koščke narezano čokolado. Segrevajte, dokler se čokolada ne stopi in ne dobite gladke zmesi.
- Pustite, da se nekoliko ohladi in prelijte čez ohlajeno kremo na biskvitu.
- Postavite v hladilnik, da se čokolada strdi. Najbolje čez noč.
Video recept
Zadnji prispevki
- Optična iluzija: Lahko najdete 5 parov izgubljenih čevljev v 15 sekundah?
- Polnjene piščančje prsi z gobami, šunko in sirom – odlično kosilo
- Te rastline bodo rastle kot nore, če jim dodate malo vašega najljubšega napitka
- Recept za pecivo z jagodami, pripravljeno v 15 minutah
- Optična iluzija: Če kobilico najdete v 10 sekundah, imate visok IQ
- Recept za sirni souffle, izjemna jed, ki poboža brbončice