Cvetača je zelenjava, ki velja za zelo zdravo, zato bi jo bilo dobro večkrat uporabiti pri kuhanju. Iz nje lahko naredite juho, zloženko, jo ocvrete ali pa naredite pire.
Sestavine
- 1 večja glava cvetače (približno 1000 g)
- 90 g parmezana
- 80 g sladke smetane
- 15 g masla
- ½ čajne žličke popra
- Sesekljan svež peteršilj
Postopek
- Cvetačo očistimo, narežemo na koščke in kuhamo na zmernem ognju.
- Kuhamo 10 do 12 minut, dokler se ne zmehča, nato precedimo.
- S paličnim mešalnikom ali gnetilnikom naredimo pire, nato pa vanj vmešamo polovico parmezana, sladko smetano, maslo in poper.
- Potresemo s preostalim sirom in peteršiljem ter postrežemo.
Zadnji prispevki
- 5 nasvetov, kako zmanjšati ropotanje hladilnika
- Optična iluzija: Samo 1 % ljudi bo risa na sliki videlo v 15 sekundah
- Pica brez testa, z bučkami je prava fantazija: Zdrav obrok, ki ga lahko jeste brez slabe vesti
- Odpoklic izdelka: Priljubljeno meso vsebuje salmonelo
- Bananin kruh z jagodami, samo eden kos ne bo dovolj