To jed si predstavljajte kot zimsko različico jajčevcev s parmezanom in paradižnikom. Zloženko s cvetačo in sirom je skoraj nemogoče nehati jesti, in če niste ljubitelj cvetače, je prav tako dobra z brokolijem.
Sestavine
- 60 g ostre moke
- 4 velika jajca, rahlo stepena
- 370 g krušnih drobtin
- Po potrebi solimo
- Po potrebi popramo
- 1 glava cvetače, očiščena in narezana na 5 cm velike kose
- 120 ml oljčnega olja za cvrtje, po potrebi še več
- 1,1 l paradižnikove omake
- 90 g drobno naribanega parmezana
- 230 g mocarele, narezane na koščke
Postopek
- Pečico segrejemo na 200 stopinj.
- Jajca, moko in drobtine damo v ločene sklede in vsako dobro začinimo s soljo in poprom.
- Kos cvetače najprej povaljamo v moki, nato pomočimo v jajca in nato povaljamo v drobtinah. Ponovimo s preostalo cvetačo.
- V veliki ponvi na zmernem ognju segrejemo olje za cvrtje. Dodamo cvetačo, da jo prepražimo in jo obračamo do zlate barve. Ocvrto cvetačo prestavimo na papirnato brisačo, da vpije odvečno olje.
- Tanko plast omake namažemo na pekač 22 x 33 cm. Omako prelijemo s tretjino parmezana. Po njej raztresemo cvetačo in koščke mocarele.
- Prelijemo s polovico preostale omake in potresemo s preostalo tretjino parmezana.
- Postopek ponavljamo, dokler zadnja plast ni paradižnik in parmezan.
- Postavimo v pečico in pečemo približno 40 minut, dokler sir ne postane zlate barve in mešanica začne vreti.