To jed si predstavljajte kot zimsko različico jajčevcev s parmezanom in paradižnikom. Zloženko s cvetačo in sirom je skoraj nemogoče nehati jesti, in če niste ljubitelj cvetače, je prav tako dobra z brokolijem.

Sestavine

  • 60 g ostre moke
  • 4 velika jajca, rahlo stepena
  • 370 g krušnih drobtin
  • Po potrebi solimo
  • Po potrebi popramo
  • 1 glava cvetače, očiščena in narezana na 5 cm velike kose
  • 120 ml oljčnega olja za cvrtje, po potrebi še več
  • 1,1 l paradižnikove omake
  • 90 g drobno naribanega parmezana
  • 230 g mocarele, narezane na koščke

Postopek

  1. Pečico segrejemo na 200 stopinj.
  2. Jajca, moko in drobtine damo v ločene sklede in vsako dobro začinimo s soljo in poprom.
  3. Kos cvetače najprej povaljamo v moki, nato pomočimo v jajca in nato povaljamo v drobtinah. Ponovimo s preostalo cvetačo.
  4. V veliki ponvi na zmernem ognju segrejemo olje za cvrtje. Dodamo cvetačo, da jo prepražimo in jo obračamo do zlate barve. Ocvrto cvetačo prestavimo na papirnato brisačo, da vpije odvečno olje.
  5. Tanko plast omake namažemo na pekač 22 x 33 cm. Omako prelijemo s tretjino parmezana. Po njej raztresemo cvetačo in koščke mocarele.
  6. Prelijemo s polovico preostale omake in potresemo s preostalo tretjino parmezana.
  7. Postopek ponavljamo, dokler  zadnja plast ni paradižnik in parmezan.
  8. Postavimo v pečico in pečemo približno 40 minut, dokler sir ne postane zlate barve in mešanica začne vreti.

Recept za popolno zloženko s cvetačo in sirom

 


Zadnji prispevki

Prejšnji članekKako pogosto bi morali menjati spodnje perilo, kateri material je najboljši in čemu se izogibati
Naslednji članekUganka osupnila internet: Ali jo vam uspe rešiti?