Pri ogledu lubenic najprej izstopajo tiste čudne bele lise. Vendar so te lise (imenovane terenske pege) povsem naravne. Terensko mesto je območje, kjer je lubenica počivala na tleh. Medtem ko ima vsaka lubenica poljsko mesto, imajo najboljše lubenice rumene ali pa celo oranžne lise.
Tkanje lubenice kaže, kolikokrat so se je čebele dotaknile. Bolj kot je opraševana lubenica, slajša je.
Pecelj lubenice kaže na njeno zrelost. Zeleni pecelj kaže, da je bila izbran prehitro in ne bo imela dobrega okusa. Pojdite po lubenice, ki imajo posušene peclje za najboljši okus. Knjige ne morete soditi po njenem ovitku, lahko pa lubenico presodite po lupini.
Zadnji prispevki
- 5 trikov, s katerimi boste spekli tanke, mehke in okusne palačinke
- Lososove polpete so odlična ideja za dobro kosilo
- Optična iluzija: Samo geniji bodo opazili še 3 skrite obraze na tej sliki
- Recept za slastno kinder sirno torto (cheesecake)
- Kako očistiti predmete, izpostavljene plesni?
- Recept za puhaste burger bombete, ki se kar stopijo v ustih