Okusna in hitro pripravljena omaka iz leče Bolognese, ki je primerna tudi za vegane.
SESTAVINE
- 1 velika čebula
- 4 stroki česna
- 2 velika korenčka
- 2 stebelca zelene
- 1 rdeča paprika
- 2 žlici avokadovega olja (ali rastlinskega olja)
- 1/2 žličke soli
- 3/4 skodelice rdečega vina
- 2 skodelici kuhane leče
- 2 skodelici zdrobljenih paradižnikov
- 2 lovorjeva list
- 1 žlička italijanskih začimb
- 1 žlička origana
- 1 žlica kokosovega sladkorja (ali rjavega sladkorja)
- 1 žlica limoninega soka
- sol in poper po okusu
- 3/4 skodelice vode
- 1 velika peščica svežega peteršilja, drobno nasekljanega
- testenine, špageti squash, riž… itd. za serviranje
POSTOPEK
Dodajte čebulo, česen, korenje, zeleno in poper v sesekljalnik in na drobno nasekljajte.
V ponvi na srednje močnem ognju segrejte olje in dodajte sesekljano zelenjavo in sol.
Zelenjavo v ponvi pražite 15 minut in pogosto mešajte. (Ne preskočite tega koraka!)
Ko zelenjava porjavi, dodajte vino. Kuhajte na srednjem ognju, dokler vino ne izhlapi.
Nato dodajte lečo in zdrobljen paradižnik ter ostale sestavine (razen testenin) in mešajte skupaj, dokler se dobro ne združijo.
Zmanjšajte toploto na nižjo temperaturo, dodajte vodo in pustite kuhati še 20 minut.
Odstranite lovorjev list in omako rahlo spasirajte. Postrezite čez svoje najljubše testenine, riž, kvinojo …
Zadnji prispevki
- Vrhunski triki za boljši pridelek paradižnika – rodil bo dvakrat več
- Enostaven recept za cheesecake, pripravljen v 20 minutah
- Vam je ostalo nekaj vina? Tako ga lahko porabite
- Kako varno je igranje spletnih iger na srečo preko VPN?
- Recept za slastnega piščanca po mediteransko – zdrav in enostaven obrok
- Na takšen način lahko nadomestite sladkor v sladicah, da bi bile bolj zdrave